Personal silvic și oameni de afaceri, cercetați pentru furt masiv de lemn

Personal silvic și oameni de afaceri, cercetați pentru furt masiv de lemn

Desfășurare impresionantă de forțe ale poliției la Sibiu, unde se fac cercetări într-un dosar de infracțiuni la regimul silvic. Oameni de afaceri, dar și personal silvic sunt vizați, iar cantitatea de lemn furată este semnificativă: 402,341 mc.

14 descinderi au avut loc în dimineața zilei de 19 ianuarie la domiciliile mai multor persoane din județul Sibiu și 13 mandate de aducere vor fi puse în executare, potrivit Poliției Române. Este vorba despre un dosar penal, care implică reprezentanți ai unor firme, dar și personal silvic.

Prejudiciul este estimat la aproximativ 229.000 de lei, fără TVA, respectiv valoarea a 402,341 mc de material lemnos, care ar fi fost tăiat și sustras ilegal.

La operațiuni au participat polițiștii specializați în domeniul silvic, ordine publică, investigații criminale, investigarea criminalității economice, criminaliști și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, iar activitățile sunt desfășurate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.