sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri Interne"Caracatița ECONOMAT", sub lupa procurorilor anti-corupție

„Caracatița ECONOMAT”, sub lupa procurorilor anti-corupție

Procurorii anticorupție au extins cercetarea penală față de cinci societăți comerciale cu sediul în București, suspecte de implicare în lanțurile comerciale de fraudare a SC ECONOMAT Sector 5. Totul, după ce Marian Vanghelie a fost trimis în judecată zilele trecute pentru constituirea acestui grup infracțional organizat.

„Caracatița ECONOMAT” își scoate la lumină tot mai multe tentacule. N-o spunem noi, ci procurorii DNA, care au extins miercuri cercetarea penală față de cinci societăți comerciale din București, implicate în activitățile infracționale ale grupului organizat de fostul primar Marian Vanghelie și Petre Marian Leonard, directorul general al societății comerciale menționate.

Este vorba despre companiile: S.C. Games&Sports Distribution Romania S.R.L., S.C. City Bistro Management S.R.L., S.C. IDD Asset Management S.R.L. , S.C. Daarm Partners S.R.L. și S.C. Fortis Pugna S.R.L. Fiecare dintre acestea, spun procurorii, este suspectată de săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, săvârșită în vederea obținerii unui avantaj patrimonial de către altul.

Tocmai de aceea, procurorii au dispus sechestru asigurător asupra tuturor bunurilor mobile/imobile aflate în proprietatea S.C. Games&Sports Distribution România S.R.L. și S.C. City Bistro Management S.R.L., precum și asupra sumelor de bani din toate conturile bancare ale celor două firme.

Potrivit rechizitoriului, în anul 2018, Marian Vanghelie, care era la momentul acela consilier în cadrul Consiliului Local sector 5, împreună cu Petre Marian Leonard, directorul general al S.C. Economat sector 5 S.R.L., și un om de afaceri, ar fi constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat ulterior și alte persoane (administratori ai unor societăți comerciale), și care ar fi avut ca scop obținerea de foloase de către firmele controlate de Vanghelie  de persoanele care au sprijinit grupul, prin prejudicierea bugetului S.C. Economat Sector 5 S.R.L.

Obținerea acestor foloase s-ar fi realizat prin efectuarea de către SC Economat Sector 5 SRL a unor achiziții de bunuri nelegale și la preturi supraevaluate (produse alimentare și nealimentare între care patinoare artificiale, tarabe, nebulizatoare, agende, bomboane și dulciuri, cântare comerciale, măști FFP2 și geluri dezinfectante, etc), de la societățile controlate de aceștia.

Grupul a acționat în perioada 2018 – 2020 și ar fi avut o structură bine determinată, ierarhia în cadrul acestuia fiind dată de rolul pe care fiecare membru îl avea în desfășurarea activității infracționale.

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare