marți, aprilie 16, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticStelian Ion: "Preşedintele Iohannis ar trebui să convoace de urgență CSAT"

Stelian Ion: „Preşedintele Iohannis ar trebui să convoace de urgență CSAT”

Riscul unui atac al Rusiei în Ucraina este extrem de ridicat. Cu toate acestea, Klaus Iohannis a postat în ultimele ore doar două mesaje pe Twitter, în care salută intenția președintelui Franței și celui al SUA de a crește prezența militară în România. Fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, insistă că ar normal ca președintele să nu mai scrie pe Twitter, ci să convoace de urgență CSAT-ul.

Situația tensionată din regiune pare a fi tratată destul de superficial în România, deși în acest moment există un grad ridicat de îngrijorare cu privire la felul în care va acționa Rusia, care și-a mobilizat trupe la frontiera Ucrainei.

Președintele Klaus Iohannis a postat în ultimele ore două mesaje pe Twitter, în care salută intențiile președintelui Franței, Emmanuel Macron, și președintelui SUA, Joe Biden, de a întări prezența militară în România, în eventualitatea unui război în zonă.

Fostul ministru al justiției, Stelian Ion, susține că nu e suficient ca președintele României să scrie mesaje de mulțumire pe rețelele de socializare, ci ar trebui să convoace urgent Consiliul Suprem de Apărare a Țării, pentru a discuta situația de securitate de pe flancul estic al NATO.

Cele două mesaje transmise astăzi de Klaus Iohannis pe Twitter, prin care salută anunţurile făcute de președinții Joe Biden și Emmanuel Macron privind prezența militară în România, nu țin loc nici de decizie strategică, nici de analiză de securitate.„, a scris Stelian Ion pe Facebook.

Mai mult, acesta consideră că „ar fi o dovadă de iresponsabilitate politică și inconștiență ca președintele să aștepte să se deterioreze situația din estul Europei și abia apoi să convoace ședința CSAT.

Amintim că președintele SUA, Joe Biden, a declarat într-o conferință de presă că există indicii potrivit cărora Rusia va ataca Ucraina. La granița cu Ucraina, Rusia a mobilizat deja peste 120.000 de soldați și a transportat echipament militar.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare