joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneActivitate blocată la spitalul municipal Câmpulung, după detașarea singurului anestezist

Activitate blocată la spitalul municipal Câmpulung, după detașarea singurului anestezist

Primarul USR, Elena Lasconi, trage un semnal de alarmă în privința blocării activității Spitalului Municipal Câmpulung, singurul spital din județul Argeș în care se asigură nașterile în cazul gravidelor cu COVID-19.

Elena Lasconi îl acuză pe prefectul județului Argeș, Radu Perianu, că a decis detașarea fără acord a unui medic anestezist de la Câmpulung la Mioveni, în urma presiunilor făcute de PSD. La Câmpulung a rămas astfel un singur medic anestezist, cu probleme de sănătate, dispus să vină de acasă pentru urgențe majore. Acesta a intrat, însă, în izolare recent, iar spitalul a rămas fără niciun medic anestezist.

Manevra e simplă: spitalul Mioveni este singurul spital din țară construit de la zero cu bani de la stat și singurul cu care se poate lăuda PSD, pentru că toate celelalte promisiuni au fost minciuni gogonate. Nimeni nu a luat în calcul personalul medical. Fără medici, se închide secția ATI Mioveni, prin urmare se pierde finanțarea, iar asta nu dă deloc bine la partid. Dar s-a “rezolvat” politic. Dacă PSD e la butoane în Argeș se poate orice, chiar dacă au de suferit peste 120 de mii de oameni. În încercarea disperată de a salva Spitalul Mioveni s-au sacrificat două spitale: cel din Curtea de Argeș și cel din Câmpulung. Începând de astăzi nu mai putem asigura nicio intervenție chirurgicală, nașteri, nimic care necesită anestezie”, a declarat Elena Lasconi.

Absența unui medic anestezist blochează astfel activitatea întregului spital, deoarece medicii rămași nu mai pot face nicio intervenție chirurgicală care presupune anestezie. În plus, Spitalul Municipal Câmpulung nu va mai putea asigura nașterile în cazul gravidelor cu COVID-19, deși este singurul spital din județul Argeș autorizat să facă asta.

Primarul USR Elena Lasconi solicită prefectului și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Argeș să renunțe la orgoliile politice și să ia măsuri în privința acestei situații, astfel încât să nu lase peste 120 de mii de oameni fără asistență medicală.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare