joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticStelian Ion: "Politicienii dau tonul violențelor și promovează agresiunea"

Stelian Ion: „Politicienii dau tonul violențelor și promovează agresiunea”

Ultimele săptămâni au scos la iveală o tensiune tot mai ridicată în rândul societății, care s-a manifestat în câteva ocazii punctuale: o agresiune în Consiliul local Mogoșoaia, un asalt al AUR asupra unei părți a presei, dar și diverse tipuri de violență manifestată în cadrul unor întruniri publice. Fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, crede că această agresivitate ridicată este alimentată de politicieni.

În cursul zilei de joi, Felicia Ienculescu-Popovici, consilier local în Mogoșoaia, a fost agresată fizic de către consilierii locali Valentin Ene (PNL) și Dinu Gheorghe (PMP). Valentin Ene a amenințat-o pe consilieră că „și dacă face pușcărie, o bagă în scaun cu rotile”.

A fost depusă plângere penală la Poliție, urmând ca autoritățile să investigheze faptele. Totul s-ar fi întâmplat în urma apariției în presă a unor investigații legate de Sectorul 0, la mijloc fiind vorba despre tunuri imobiliare de milioane de euro.

Stelian Ion susține că evenimentele din ultima perioadă, și face referire la cel în care a fost implicat colega lui, dar și la atacul AUR la o parte a presei, sunt rezultatul acțiunilor politicienilor, care ar alimenta, de fapt, tensiunea, în scop electoral și de intimidare.

El spune că România a intrat într-o nouă etapă, una extrem de periculoasă prin gradul de violență pe care îl presupune și îi solicită premierului Nicolae Ciucă să ia atitudine și să condamne aceste atitudini extremiste, care pun oamenii în pericol real.

Dacă ne uităm la doar două evenimente din această săptămână, imaginea unui stat fără autoritate este tot mai puternică. Liderii AUR au lansat un veritabil linșaj la adresa presei, un demers extremist de a realiza liste negre cu jurnaliștii, punând pe primul loc G4Media. Liderii AUR vor să dezbine societatea, să sădească ura și violența, și nimeni să nu le stea în cale. Colega noastră, Felicia Ienculescu-Popovici, consilieră USR în Mogoșoaia, a fost agresată și amenințată de doi consilieri locali de la PNL și PMP că va ajunge în scaun cu rotile. Aceste sunt fapte penale. Reprezentanții PNL și PMP din Consiliul Local Mogoșoaia vor să dea tunuri imobiliare de milioane de euro fără ca nimeni să le stea în cale. Au reacționat în vreun fel autoritățile statului? Ne-am fi așteptat ca reacția autorităților să fie rapidă, în apărarea cetățenilor ei, fie că sunt jurnaliști sau politicieni de opoziție.„, a scris Stelian Ion pe Facebook.

Acesta crede că statul român e într-o fază dificilă, pentru că nu mai are autoritate și nu mai are instincte de apărare.

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare