joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneFlavia Boghiu, viceprimarul Brașovului, amenințată de un afacerist local: "Ce s-a întâmplat...

Flavia Boghiu, viceprimarul Brașovului, amenințată de un afacerist local: „Ce s-a întâmplat la Mogoșoaia să facem și la Brașov!”

După episodul de la Mogoșoaia, unde o consilieră locală a fost agresată de doi politicieni ai locului, un alt episod aproape similar se declanșează la Brașov: viceprimarul orașului, Flavia Boghiu, e amenințată cu bătaia un afacerist local.

Flavia Boghiu se confruntă de mai multă vreme cu insulte, amenințări și incitare la violență din partea unei publicații locale. Un ONG din Brașov susține că aceste lucruri se întâmplă de mai multă vreme și citează din respectiva publicație un fragment aproape șocant:

Deși mulți s-ar gândi că „singura doamnă…” ar fi fost victima unei violențe îmblânzite – violență domestică, „Partener 1” sau poate „Partener 2” din familia tradițională USR-istă (în cazul de față Răducu cel Frumhosu), nu a articulat-o sentimentalo-stalinist pe „viceprimăroaica” care în trecut încasa voluntar mii de „iepuori”, prefăcându-se că șterge bătrâni la cur.Din păcate sau din fericire pentru „Dânsa”, nici „Il Grande Primar” nu și-a cârpit argata din dotare – deși o corecție mică nu i-ar strica”, scrie publicația locală.

Dar lucrurile nu s-au oprit aici, împotriva Flaviei Boghiu existând un grad uriaș de agresivitate, greu de înțeles într-o societate educată sau, cel puțin, democratică. După ce ONG-ul „Femeile se implică” a relatat cazul incitării la ură împotriva Flaviei Boghiu, vicepreședintele PNL Tineret, Bogdan Pintilie, a postat pe contul său de socializare o fotografie în care Flavia Boghiu are ochiul vânăt. Pintilie își ilustrează postarea cu un comentariu foarte ciudat: „O prinde bine rozul peste tot”.

Bogdan Pintilie, Facebook.

La scurt timp după postare, pe contul vicepreședintelui PNL Tineret intervine un om de afaceri extrem de cunoscut și de controversat în zonă: Kehaiyan Garbis-Vincențiu. Acesta comentează, foarte relaxat, fotografia, susținând că i-ar plăcea ca imaginea Flaviei Boghiu bătută să fi fost reală și îndeamnă oamenii să facă și la Brașov ce s-a făcut la Mogoșoaia (cu referire la agresiunea la care a fost supusă o consilieră a USR din zonă).

Nici eu n-aș face… Mi-ar plăcea să fie reale și ce s-a întâmplat la Mogoșoaia… să facem și la Brașov…”, a scris afaceristul.

Kehaiyan este un om de afaceri de origine armeană, foarte cunoscut în Brașov. Acesta este specializat pe dezvoltări imobiliare, iar presa locală relatează că în anul 2017, acesta ar fi tăiat în mod ilegal un deal din Brașov pentru a construi apartamente. Proiectul a fost cunoscut sub titulatura de American Dream. Dar vom reveni asupra subiectului într-un material separat. 

Până atunci, INVESTIGATORIA a contactat-o pe Flavia Boghiu pentru a afla ce măsuri intenționează să ia în continuare cu privire la aceste amenințări și dacă viceprimarul Brașovului se teme pentru siguranța proprie.

Mie mi-e frică de anul trecut, de când m-au urmărit, m-au hărțuit, m-au amenințat. S-a început cu amenințări voalate, dar s-a ajuns la amenințări directe. Sunt plângeri penale depuse. Acum s-a acutizat situația, pentru că acum ne dăm seama că nu sunt cazuri izolate, felul acesta de a se raporta unii la femeile în politică e o problema structurală. Și dacă până acum au pățit-o și altele și au tăcut, ca să nu pară că se victimizează, în momentul ăsta se vede unde suntem ca societate. Urmează să depun plângere împotriva celor care au incitat la violență împotriva mea.”, a declarat Flavia Boghiu în exclusivitate pentru INVESTIGATORIA.

Am întrebat-o care crede că e temeiul pentru care afaceristul armean o amenință cu bătaia, iar aceasta ne-a mărturisit că nu a existat niciodată o interacțiune de natură personală între ea și Kehaiyan, așa că singurul context care ar genera agresivitatea acestuia este acela că Boghiu se ocupă, printre altele, de Urbanism în cadrul Primăriei Brașov și i-ar fi pus unele frâne afaceristul în dezvoltarea proiectelor lui imobiliare, care afectează mediul din zonă.

Flavia Boghiu ne-a spus că a decis să vorbească public despre toate aceste agresiuni la care e supusă de ceva vreme, pentru că își dorește să dea un imbold tuturor femeilor din politică de a nu mai trece sub tăcere astfel de fapte. Ea are convingerea că prin episoade similare trec sau au trecut foarte multe femei din politică, dar cele mai multe aleg să tacă pentru a nu se interpreta greșit luarea lor de poziție.

 

 

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare