vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticMinistrul Virgil Popescu depune plângere penală împotriva lui George Simion

Ministrul Virgil Popescu depune plângere penală împotriva lui George Simion

Virgil Popescu, ministrul Energiei, va depune plângere penală împotriva lui George Simion. Totul după ce, în plină ședință a Parlamentului, Simion s-a ridicat de pe scaunul lui și l-a bruscat pe ministru, spunându-i în mod repetat: „Ești un hoț!”

Noi momente de agresivitate se înregistrează în Parlamentul României, unde George Simion și-a propus să joace rolul activistului isteric și să puncteze electoral după fiecare manifestare agresivă pe care o realizează nestingherit, în fața camerelor de luat vederi.

Momentul de luni, când în plină ședință, Simion l-a luat de guler, la propriu, pe ministrul Virgil Popescu a fost un alt episod menit să aducă puncte electorale formațiunii politice AUR, prin radicalizarea unui electorat din ce în ce mai sărac și mai apăsat de facturi.

Virgil Popescu, însă, spune că nu va lăsa situația așa și intenționează să depună plângere penală împotriva lui George Simion, considerând că nu e acceptabil ca acte de huliganism să se manifeste în ședințele forului decizional național.

Dar nu contează atât de mult dacă sunt ministru. Vorbim aici de manifestări de violență verbală la adresa altui om, de instigare la ură, la nesupunere, la un comportament irațional. Iar faptul că își legitimează aceste porniri ”barbare” prin suportul cetățenilor, mi se pare un gest abject și o amenințare, pe care nu putem să o trecem ușor cu vederea. Există numeroase episoade similare în istorie, care s-au finalizat în adevărate traume, care au repercusiuni și în zilele noastre. Nu cred că vrem să alimentăm, prin nepăsare, un astfel de comportament.„, a scris Virgil Popescu pe Facebook.

Simion nu este la prima manifestare agresivă din Parlament. Nu sunt multe luni de când acesta l-a hărțuit pe primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, luându-l de după gât și ducându-l la ieșirea din instituție, cu o atitudine care își propunea să intimideze. Victime ale agresivității AUR au fost și Florin Roman sau Florin Cîțu.

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare