sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticPolițeanu, replică acidă pentru USL: ,,Sunteți complicii lui George Simion! Ați împins...

Polițeanu, replică acidă pentru USL: ,,Sunteți complicii lui George Simion! Ați împins mulți cetățeni în brațele AUR!”

Deputatul USR Mihai Polițeanu reacționează pe tema declarației purtătorului de cuvânt al PSD, Radu Oprea, care a pus egal între agresiunea fizică comisă ieri de copreședintele AUR, George Simion, împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, și acțiunea unor cetățeni de a protesta anti-PSD, inclusiv în Parlament, dar într-un mod pașnic, în perioada regimului PSDragnea. 

Astfel, Polițeanu atrage atenția că ,,Radu Oprea nu e capabil să facă distincția între exercitarea legitimă și non-violentă a dreptului de a protesta și violența fizică folosită ca instrument politic”.

 De asemenea, deputatul USR punctează că actuala coaliție de la putere se află într-o complicitate cu George Simion, întrucât ,,prin jaful generalizat, prin lipsa de respect pentru valorile democrației” alimentează AUR din punct de vedere electoral.

,,Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Radu Oprea relativizează gestul incalificabil comis de către deputatul extremist George Simion, care l-a agresat fizic pe ministrul Energiei Virgil Popescu în timpul dezbaterii moțiunii simple a USR-PLUS împotriva acestuia.

Senatorul Oprea susține că USR, protestele și protestarii anti-PSD în epoca în care Radu Oprea îl servea pe infractorul Dragnea sunt cauza pentru care George Simion și extremiștii de la AUR au ajuns la agresiune fizică în plenul Parlamentului. Iar una dintre obsesiile senatorului PSD este numele meu ca om din societatea civilă, implicat activ în protestele de atunci,

Domnul Oprea nu e capabil să facă distincția între exercitarea legitimă și non-violentă a dreptului de a protesta și violența fizică folosită ca instrument politic. Nu este de mirare că unui lider PSD îi repugnă protestul liber și dreptul cetățenilor de a manifesta contra puterii. PSD a fost cel care a reprimat protestul de la 10 august și care mai târziu, alături de PNL și UDMR, au blocat orice reformă a legislației adunărilor publice pentru a înlesni dreptul cetățenilor la manifestări publice.

 

Pentru corupții de la PSD probabil că gestul lui Simion justifică restricționarea dreptului la protest și denigrarea cetățenilor care se opun puterii.

Așa că dragi colegi de la PSD și PNL, nu USR este de vină pentru violența lui George Simion. Singurul vinovat este chiar el. Iar complici sunteți voi, cei care prin jaful generalizat, prin lipsa de respect pentru valorile democrației ați împins mulți cetățeni în brațele acestei grupări extremiste numite AUR și împreună cu care votați în Parlament pentru menținerea pensiilor speciale, a SIIJ și pentru protejarea plagiatorilor”, transmite deputatul USR pe Facebook.

 

Reiterăm că, printr-o relativizare a faptelor, senatorul Radu Oprea a precizat ieri, la Antena 3, că agresiunile comise în Parlament de cei de la AUR au ca sursă comportamentul aleșilor USR din mandatul 2016-2020, cât și al protestatarilor anti-PSD din respectiva perioadă, nominalizându-l în acest sens pe deputatul Mihai Polițeanu, reprezentant al societății civile în acea vreme.

,,Ce s-a întâmplat în Camera Deputaților, din punctul meu de vedere e de neacceptat și aștept ca anumite măsuri să fie luate prin schimbarea regulamentului, astfel încât asemenea lucruri să nu se mai întâmple. Desigur, îmi aduc aminte de faptul că un deputat USR, domnul Polițeanu, era unul dintre cei care cu un mandat înainte, nefiind deputat la acea vreme, se trântea pe jos prin Parlament. Drept urmare, pentru meritele deosebite a fost avansat, promovat și este astăzi deputat, membru USR. Violența verbală este percursoarea celei fizice. Polițeanu a fost atât de bun în ce a făcut încât a meritat să fie deputat USR.

Sigur că faptul că astăzi domnul Polițeanu e un model în interiorul USR spune foarte mult despre standardele pe care le are acest partid. Faptul că violența verbală e precursoarea violenței fizice e un lucru știut. Acest lucru s-a întâmplat începând cu mandatul trecut, cu toate acele strigăte, cu boxe, cu nebunii și uitați unde s-a ajuns astăzi! Violența fizică, faptul că un ministru nu e lăsat să vorbească de la tribuna Parlamentului e de neacceptat și, repet, trebuie să se ia măsuri astăzi”, a zis Radu Oprea.

 

 

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare