Dacian Cioloș: „George Simion este cel mai bun prieten al PSD și PNL”

Dacian Cioloș: „George Simion este cel mai bun prieten al PSD și PNL”

Europarlamentarul Dacian Cioloș atrage atenția asupra faptului că derapajele lui George Simion servesc intereselor vechilor partide și că, de fapt, rolul lui ar fi acela de parte a unei diversiuni a sistemului.

În lumina recentelor agresiuni ale lui George Simion, noi chei de interpretare a prezenței lui în spațiul public ies la lumină. Tot mai multă lume remarcă faptul că, în realitate, tot ce face George Simion servește partidelor vechi, care au acum motive să invoce acele derapaje pentru a limita transparența, dar și pentru a sancționa pe cei care se opun politicilor regretabile ale lor.

Dacian Cioloș punctează aceste fapte și susține că, de fapt, în spatele cortinei există o profundă înțelegere între liderul AUR și partidele aflate acum la guvernare.

Fără a le da apă la moară conspiraționiștilor, trebuie să admitem că existența AUR este mană cerească pentru PSD și PNL. Cele două partide au condus România pentru 30 de ani și singura lor teamă este apariția unei forțe politice adânc ancorate în societatea civilă și direct răspunzătoare cetățenilor. Mascarada populist-violentă pe care o practică AUR este perfectă pentru PSD și PNL, pentru că pe de o parte distruge orice dorință de a intra în politică și compromite ideea de mișcare de la firul ierbii și, în același timp, nu contestă cu nimic statusul politic actual. AUR nu atacă niciodată cu adevărat PSD și PNL, dușmanii său fiind USR în politică și societatea civilă în general.„, a punctat europarlamentarul pe Facebook.

Mai mult, Cioloș vorbește despre un proiect de sistem, care îl are drept protagonist pe liderul AUR și care ar induce în eroare pe cei care nu mai au încredere în vechile partide și speră că AUR vine cu o ofertă avantajoasă pentru societate. Europarlamentarul spune că lucrurile stau, de fapt, exact invers.

George Simion este cel mai bun prieten al PSD și PNL. Diversiunile pe care le creează sunt mereu în beneficiul vechilor partide, iar în criza facturilor umflate este la fel. AUR este folosit azi ca să se demonstreze că orice nu e parte a PSD sau PNL este inutil, compromis și ridicol. Este un proiect de sistem prin care se distruge orice opoziție și orice legitimitate a unei mișcări din societate.”, a mai explicat Cioloș.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.