miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorialAmenințarea rusească: Biden transmite o solicitare expresă către cetățenii americani din Ucraina,...

Amenințarea rusească: Biden transmite o solicitare expresă către cetățenii americani din Ucraina, avertizându-i că nu le poate veni în sprijin cu trupe militare

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că cetățenii americani trebuie să părăsească Ucraina de urgență.

Într-un interviu acordat NBC News, Biden a precizat că, în cazul în care Rusia va invada Ucraina, SUA nu vor trimite trupe pentru a evacua cetățenii americani.

,,Nu este precum în situațiile în care ne confruntăm cu o organizație teroristă. Acum avem de-a face cu una dintre cele mai mari puteri militare din lume. Este o situație complet diferită, iar lucrurile ar putea degenera cu rapiditate, și-a motivat Biden poziția.

Biden a mai adăugat că nu există vreun scenariu care să-l determine să trimită trupe în Ucraina pentru a-i ajuta pe americanii care vor să părăsească țara.

,,Dacă americanii și rușii ar începe să se confrunte militar, întreaga situație s-ar transforma într-un război mondial. Trăim într-o lume complet diferită față de ce am trăit până acum, a explicat Biden.

Biden a făcut respectivele declarații în contextul avertismentului lansat de Departamentul de stat al SUA conform căruia Statele Unite ale Americii ,,nu vor putea să evacueze cetățenii americani în cazul unei invazii militare rusești, indiferent unde s-ar desfășura aceasta pe teritoriul Ucrainei”. De asemenea, Departamentul de Stat al SUA a avertizat că serviciile consulare obișnuite, care-i ajută pe americani să părăsească Ucraina, ar fi ,,grav afectate”.

Pe de altă parte, Joe Biden a declarat că în cazul în care Vladimir Putin este ,,îndeajuns de nesăbuit să invadeze Ucraina, este pe de altă parte îndeajuns de inteligent ca acțiunea sa să nu aibă vreun impact negativ asupra cetățenilor americani”.(sursa: AICI)

Precizările lui Joe Biden au venit la scurt timp după cele făcute ieri, la Bruxelles, de premierul britanic Boris Johnson, în cadrul unei întâlniri cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. ,,Criza Rusia-Ucraina este în cel mai periculos moment”, avertizase premierul britanic.

„Sincer, nu cred că s-a luat încă o decizie. Dar asta nu înseamnă că este imposibil ca, foarte curând, să se întâmple ceva dezastruos. Aş spune că, în cursul zilelor următoare, ne vom afla în cel mai periculos moment din cursul celei mai grave crize de securitate cu care s-a confruntat Europa, de decenii”, a zis Boris Johnson.

De asemenea, în urma unei întâlniri avute la Varșovia în cursul aceleiași zile cu omologul polonez, Boris Johnson a declarat că trebuie opusă rezistență față de revenirea la paradigma de securitate în care câteva mari puteri decid destinele națiunilor.

„Noi trebuie să opunem rezistenţă, trebuie să ne opunem revenirii la zilele în care destinele naţiunilor erau decise fără acordul acestora de câteva mari puteri. Sincer, nu cred că a fost luată o decizie, dar acest lucru nu înseamnă că este imposibil să se întâmple ceva absolut dezastruos foarte curând”, a subliniat premierul Marii Britanii, Boris Johnson.

 

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare