vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInvestigațiiPrimarul din Ștefăneștii de Jos, care a violat o fetiță de 12...

Primarul din Ștefăneștii de Jos, care a violat o fetiță de 12 ani, ridicat cu mascații la 4 ani de la comiterea faptei

Cazul revoltător al primarului PNL din Ștefăneștii de Jos, Ștefan Ionel Robert, care ar fi violat împreună cu 4 prieteni o copilă de 13 ani, lăsând-o însărcinată, aproape că a fost uitat de public. Totuși, în cursul zilei de vineri, acesta a fost ridicat de mascați și dus la audieri la DIICOT pentru a da noi explicații într-un dosar de trafic de persoane.

Primarul din Ștefăneștii de Jos a mai fost reținut o dată în cursul lunii iunie a anului 2021, însă a fost eliberat la scurt timp, fără prea multe explicații. Motivul oficial ar fi acela că procurorii ar fi considerat că fata a dorit să întrețină relații sexuale cu acesta și nu se impune menținerea măsurii arestului în cazul lui Ștefan Robert.

În luna iunie a anului 2021, polițiștii au făcut joi mai multe percheziții domiciliare în comuna Ștefăneștii de Jos și au luat la audieri pe primarul comunei, Ștefan Ionel Robert, și pe alte persoane, martori și suspecți în același dosar.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov au reținut 3 persoane, bănuite de comiterea faptelor cercetate. În prezent cercetările continuă în cadrul dosarului penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de act sexual cu un minor, viol, șantaj și influențarea declarațiilor, urmărirea penală fiind sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea„, arăta poliția la momentul acela.

Acuzațiile erau deosebit de grave. Primarul comunei ar fi violat o minoră împreună cu niște, infracțiune în urma căreia ar fi rezultat o sarcină. Acum minora în cauză are 14 ani și este mama unui bebeluș. Primarul a negat implicarea lui în această speță și consideră că dosarul este rezultatul „repercusiunilor politice”.

Acum, DIICOT vine și susține că se poate vorbi în acest caz și despre infracțiunea de trafic de persoane. Potrivit procurorilor, în perioada 2017-2018, suspecții au traficat și exploatat sexual în mod constant o minoră în vârsta de 13 ani.

Primarul PNL, împreună cu alte patru persoane, a fost ridicat de mascați și dus la audieri, de data aceasta la sediul DIICOT.

Anchetatorii susțin că primarul și prietenii lui ar fi făcut în tot acest timp eforturi pentru a influența minora și, văzând că nu reușesc, ar fi amenințat familia acesteia. În același timp, denunțătorul ar fi fost agresat în mod repetat, necesitând îngrijiri medicale.

În vederea îngreunării anchetei penale și împiedicării tragerii la răspundere penala a autorilor, suspecții au întreprins demersuri constând în influențarea declarațiilor persoanei vătămate în fața organelor judiciare prin oferirea de foloase patrimoniale și exercitarea de amenințări asupra familiei minorei.

De asemenea, doi dintre suspecți au exercitat în mod repetat acte de violență asupra martorului denunțător (ce au necesitat 3-4 zile, respectiv 11-12 zile de îngrijiri medicale) în scopul împiedicării sesizării organelor judiciare.„, se arată în comunicatul DIICOT.

Primarul comunei Ștefăneștii de Jos are o avere uriașă. Acesta deține, potrivit declarației de avere, zeci de terenuri, bijuterii de mii de euro și mai multe autoturisme. El a avut nevoie de o pagina în plus în declarația de avere pentru a-și prezenta toate terenurile, achiziționate prin contracte de vânzare-cumpărare.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare