O lună de arest pentru primarul din Ștefăneștii de Jos, acuzat de violarea și traficarea unei minore

O lună de arest pentru primarul din Ștefăneștii de Jos, acuzat de violarea și traficarea unei minore

Ștefan Ionel Robert, primarul liberal al localității ilfovene Ștefăneștii de Jos, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, la solicitarea procurorilor DIICOT. Acesta ar fi violat și traficat, împreună cu alte persoane, o minoră de 13 ani vreme de aproximativ un an de zile.

Primarul din Ștefăneștii de Jos nu este singur în acest dosar. Încă patru persoane au fost audiate în aceeași speță, iar procurorii DIICOT susțin că, de vara trecută, când a explodat subiectul în spațiul public, asupra denunțătorului s-ar fi exercitat acte de violență care au dus la spitalizarea repetată a acestuia pentru 3-4 zile și chiar 11-12 zile.

În vederea îngreunării anchetei penale și împiedicării tragerii la răspundere penală a autorilor, suspecții au întreprins demersuri constând în influențarea declarațiilor persoanei vătămate în fața organelor judiciare prin oferirea de foloase patrimoniale și exercitarea de amenințări asupra familiei minorei.„, arată procurorii DIICOT într-un comunicat emis la finele săptămânii.

Nu este prima dată când primarul din Ștefăneștii de Jos a fost ridicat de acasă pe acest subiect. În vara anului trecut, în luna iunie, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea și polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale Ilfov au descins la adresele primarului Ștefan Ionel Robert și a alte patru persoane pentru a căuta dovezi ale violului și șantajului.

La momentul acela, primarul liberal era investigat pentru faptul că ar fi violat o minoră de 12 ani, pe care a și lăsat-o însărcinată. Aceasta a născut copilul anul trecut și cazul a devenit public. Totuși, anchetatorii au considerat că Ștefan Ionel Robert și complicii săi nu erau un pericol social, așa că acesta a fost eliberat.

Au existat în spațiul public chiar suspiciuni legate de mituirea organelor de cercetare penală, primarul din Ștefăneștii de Jos fiind foarte bogat. Pentru a-și completa proprietățile în declarația de avere, acesta a avut nevoie de o pagină suplimentară.

Noi probe strânse la dosar au ridicat suspiciunea că primarul ilfovean și complicii lui nu doar că au violat minora, ci au și traficat-o vreme de aproximativ un an.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.