vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorialVlad Gheorghe: "Peste 500 de pedofili, găsiţi vinovaţi, îşi execută pedepsele în...

Vlad Gheorghe: „Peste 500 de pedofili, găsiţi vinovaţi, îşi execută pedepsele în libertate”

Europarlamentarul Vlad Gheorghe susține că guvernanții actuali ai României nu doresc legi mai dure care să pedepsească actul sexual cu un minor, amintind de blocarea de către Comisia juridică a Senatului a legii care stabilește că actul sexual cu un minor ar fi încadrată ca viol.

Pornind de la cazul primarului liberal din Ștefăneștii de Jos, arestat acum sub acuzația că ar fi traficat, împreună cu alte patru persoane, o copilă de 13 ani, pe care ar fi violat-o în prealabil și ar fi lăsat-o însărcinată, europarlamentarul Vlad Gheorghe amintește că în Comisia Juridică a Senatului de săptămâna trecută a fost blocată exact legea prin care actul sexual cu un minor ar trebui să devină automat viol.

Vlad Gheorghe subliniază gravitatea acestei situații într-o țară în care pedepsele pentru infracțiuni de acest fel sunt, de foarte multe ori, ispășite în libertate și prezintă o serie de statistici care demonstrează că legile ușoare duc la consecințe monstruoase.

Realitatea din România este că peste 500 de pedofili, găsiţi vinovaţi prin hotărâri definitive, îşi execută pedepsele în libertate. Sunt mii care şi le-au ispăşit deja, fără nici o zi de închisoare. 2.732 de cazuri de acte sexuale cu minori în ultimii șase ani, o condamnare la CEDO și o petiție semnată de peste 100.000 de români nu au contat pentru USL și e clar de ce.”, punctează europarlamentarul.

Amintim că deputații USR Monica-Elena Berescu, Oana Țoiu, Andrei Lupu și senatoarea USR Anca Dragu au depus o propunere legislativă care stabilește limita de vârstă sub care un act sexual cu un minor este încadrat automat la viol. Proiectul se afla a Senatului, dar președintele Comisiei juridice din Senat, Iulia Scântei, a închis ședința înainte ca votul să aibă loc, invocând lipsa cvorumului.

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare