Vlad Gheorghe: „Peste 500 de pedofili, găsiţi vinovaţi, îşi execută pedepsele în libertate”

Vlad Gheorghe: „Peste 500 de pedofili, găsiţi vinovaţi, îşi execută pedepsele în libertate”

Europarlamentarul Vlad Gheorghe susține că guvernanții actuali ai României nu doresc legi mai dure care să pedepsească actul sexual cu un minor, amintind de blocarea de către Comisia juridică a Senatului a legii care stabilește că actul sexual cu un minor ar fi încadrată ca viol.

Pornind de la cazul primarului liberal din Ștefăneștii de Jos, arestat acum sub acuzația că ar fi traficat, împreună cu alte patru persoane, o copilă de 13 ani, pe care ar fi violat-o în prealabil și ar fi lăsat-o însărcinată, europarlamentarul Vlad Gheorghe amintește că în Comisia Juridică a Senatului de săptămâna trecută a fost blocată exact legea prin care actul sexual cu un minor ar trebui să devină automat viol.

Vlad Gheorghe subliniază gravitatea acestei situații într-o țară în care pedepsele pentru infracțiuni de acest fel sunt, de foarte multe ori, ispășite în libertate și prezintă o serie de statistici care demonstrează că legile ușoare duc la consecințe monstruoase.

Realitatea din România este că peste 500 de pedofili, găsiţi vinovaţi prin hotărâri definitive, îşi execută pedepsele în libertate. Sunt mii care şi le-au ispăşit deja, fără nici o zi de închisoare. 2.732 de cazuri de acte sexuale cu minori în ultimii șase ani, o condamnare la CEDO și o petiție semnată de peste 100.000 de români nu au contat pentru USL și e clar de ce.”, punctează europarlamentarul.

Amintim că deputații USR Monica-Elena Berescu, Oana Țoiu, Andrei Lupu și senatoarea USR Anca Dragu au depus o propunere legislativă care stabilește limita de vârstă sub care un act sexual cu un minor este încadrat automat la viol. Proiectul se afla a Senatului, dar președintele Comisiei juridice din Senat, Iulia Scântei, a închis ședința înainte ca votul să aibă loc, invocând lipsa cvorumului.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.