„Fantoma albă” a protestelor iese la pensie… specială

„Fantoma albă” a protestelor iese la pensie… specială

Colonelul Paraschiv Cătălin, șeful Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei „Vlad Țepes”, cunoscut drept „Fantoma albă” a protestului din 10 august, și-a cerut pensionarea anticipată. Jandarmeria Română a acceptat solicitarea, așa că, începând de astăzi, dirijorul atacurilor jandarmeriei la adresa populației civile din 10 august are pensie specială.

Într-un raport de la finalul lunii ianuarie, colonelul Paraschiv aduce critici dure conducerii Jandarmeriei, supărat de gestul „de a trimite ofițeri de grad inferior să cerceteze pe comandantul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei”.

Decizia lui Paraschiv de a se pensiona anticipat a fost, însă, acceptată chiar și în aceste condiții, lucru care a trezit revolta în rândul unora dintre protestatarii gazați și bătuți pe 10 august. Unul dintre ei este chiar europarlamentarul Vlad Gheorghe, care susține că Paraschiv ar trebui anchetat, nu pensionat.

Are tupeul să acuze „infiltrarea politică” a jandarmeriei ca motov al pensionării, iar sfidarea continuă: jandarmeria nu doar că nu comentează și i-a aprobat cererea de pensionare, dar mai și scrie în decizie că-i „apreciază cariera”.

Ce carieră, aia în care a atacat cu gaze, bastoane și armament din dotare femei, copii, vârstnici, protestatari pașnici cu mâinile ridicate? Cariera în care a atacat cetățeni la ordinul lui Carmen Dan și-al lui Dragnea? Cariera în care a făcut România de rușine peste tot în Europa și ne-a întors în timp decenii să ne-amintim de Mineriade?„, scrie Vlad Gheorghe.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.