miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu Politic"Fantoma albă" a protestelor iese la pensie... specială

„Fantoma albă” a protestelor iese la pensie… specială

Colonelul Paraschiv Cătălin, șeful Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei „Vlad Țepes”, cunoscut drept „Fantoma albă” a protestului din 10 august, și-a cerut pensionarea anticipată. Jandarmeria Română a acceptat solicitarea, așa că, începând de astăzi, dirijorul atacurilor jandarmeriei la adresa populației civile din 10 august are pensie specială.

Într-un raport de la finalul lunii ianuarie, colonelul Paraschiv aduce critici dure conducerii Jandarmeriei, supărat de gestul „de a trimite ofițeri de grad inferior să cerceteze pe comandantul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei”.

Decizia lui Paraschiv de a se pensiona anticipat a fost, însă, acceptată chiar și în aceste condiții, lucru care a trezit revolta în rândul unora dintre protestatarii gazați și bătuți pe 10 august. Unul dintre ei este chiar europarlamentarul Vlad Gheorghe, care susține că Paraschiv ar trebui anchetat, nu pensionat.

Are tupeul să acuze „infiltrarea politică” a jandarmeriei ca motov al pensionării, iar sfidarea continuă: jandarmeria nu doar că nu comentează și i-a aprobat cererea de pensionare, dar mai și scrie în decizie că-i „apreciază cariera”.

Ce carieră, aia în care a atacat cu gaze, bastoane și armament din dotare femei, copii, vârstnici, protestatari pașnici cu mâinile ridicate? Cariera în care a atacat cetățeni la ordinul lui Carmen Dan și-al lui Dragnea? Cariera în care a făcut România de rușine peste tot în Europa și ne-a întors în timp decenii să ne-amintim de Mineriade?„, scrie Vlad Gheorghe.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare