marți, aprilie 23, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorialVlad Gheorghe atrage atenția că Jandarmeria ar trebui desființată în cazul în...

Vlad Gheorghe atrage atenția că Jandarmeria ar trebui desființată în cazul în care acuzațiile ,,Fantomei Albe” se dovedesc a fi adevărate

Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a comentat joi, la Realitatea PLUS, acuzațiile pe care colonelul Cătălin Paraschiv, aflat printre cei ce au agresat protestatari pașnici pe 10 august 2018, le aduce acum la adresa Jandarmeriei Române în raportul prin care a cerut trecerea în rezervă, solicitare ce i-a fost acceptată.

,,Fantoma Albă” a acuzat că „în ultima perioadă de timp, modul de conducere a Jandarmeriei Române este bazat pe cleptocraţie, o cleptocraţie avidă, greţoasă, născută din cel mai pur oportunism politic, iar nedreptatea şi inechitatea sunt inoculate psihic, ducând cu gândul la experimente psihologice de laborator, menite să scoată în relief rezilienţa militară”.

Astfel, Vlad Gheorghe a atras atenția că descrierea pe care o face Cătălin Paraschiv cu privire la cleptocrația din Jandarmeria Română este a unei instituții ce ar trebui să fie desființată.

,,Sunt mai multe aspecte aici care pot părea paradoxale. Descrierea pe care o face colonelul Paraschiv – fantoma albă care ne-a alergat la propriu în acea noapte, împreună cu oamenii lui înarmați, pe noi niște civili care nu aveam niciun fel de arme și nici vreo intenție agresivă – este a unei structuri care trebuie desființate, a unei structuri parazitate de corupție, pentru că asta înseamnă cleptocrație. Înseamnă că are cunoștințe despre fapte penale în interiorul Jandarmeriei și atunci discutăm despre de ce nu denunță acele fapte penale.

Vorbim despre un colonel cu atâția ani de experiență, care știe despre fapte penale în legătură cu care vorbește acum, dar nu a depus niciodată vreo plângere penală. Așadar, sunt niște lucruri care se bat total cap în cap. Repet, Paraschiv se referă la instituția din care a făcut parte atâta vreme ca la o cleptocrație, așadar deduc că el consideră că ar trebui desființată această instituție, pentru că altfel nu ai cum să destructurezi o asemenea problemă dacă a ajuns la vârf. Iar partea de experimente psihice la nivelul jandarmilor nici nu știu cum să o caracterizez.

Cred că mai degrabă are legătură cu zona de labilități psihice ale unora care fac astfel de afirmații. Totuși cred că ar trebui verificate, pentru că oamenii ăștia dețin acele funcții și au fost acoperiți politic. Vreau să vorbesc și despre afirmația conform căreia există o lipsă de voință politică în legătură cu Jandarmeria, de unde deduc că până acum a existat voință politică și a fost o voință politică bună. Așadar, inclusiv din 2018 și până acum, Paraschiv s-a bucurat de această voință politică pe care acum nu o mai găsește. Așadar, avem cleptocrație, implicare politică în Jandarmerie și o parte mai mistică, de experimente psihologice pe jandarmi. Ăștia sunt oamenii care au fost acoperiți ani de zile, care ne-au alergat pe noi, civilii,  fără niciun fel de vină, atunci în acea noapte, iar acum nu au nici măcar dosare penale”, a declarat Vlad Gheorghe.

 

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare