vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneVlad Voiculescu trece în revistă averea lui Rafila: "Toți medicii din România...

Vlad Voiculescu trece în revistă averea lui Rafila: „Toți medicii din România ar trebui să fie milionari, nu-i așa?”

Tensiunile din Ministerul Sănătății și recentele declarații ale ministrului Alexandru Rafila determină reacția fostului ministru de resort, Vlad Voiculescu. Acesta susține că Rafila ar fi avut cel puțin un contract de consultanță cu ministerul și că averea acestuia nu prea se justifică, în condițiile în care acesta a lucrat doar la stat.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a declarat că Ministerul Sănătății nu a fost consultat în privința programului de finanțare aprobat de Comisia Europeană la capitolul Sănătate și susține că singura finanțare se îndreaptă către consultanță, nu către îmbunătățirea condițiilor din spitale.

Mi s-a părut că e puțin ciudat că angajații obișnuiți să fie consiliați de foarte mulți experți internaționali. Funcționarea agenției înseamnă 5 milioane de euro pentru angajați, iar consultanță e de 5 ori mai mare. Mi-e foarte greu să cred că e în regulă că 75 de angajați de la ANDIS plătiți cu o mie de euro pe luna sunt consultați, consiliați de persoane care îi învață cu 2.000 de euro pe zi, îi învață foarte multe sute și mii de zile.„, a declarat Alexandru Rafila într-o conferință de presă.

La scurt timp a venit și reacția fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, care a făcut o scurtă trecere în revistă a averii substanțiale a ministrului actual și susține că, în perioada mandatului său, a văzut un „contract gras de consultanță din fonduri externe unde era chiar numele domnului Rafila, contract pe care nu l-a mai onorat după ce a ajuns parlamentar PSD.

Acesta crede că respectivul contract nu era singurul de care a beneficiat Rafila de-a lungul vremii și insinuează că averea ministrului s-ar justifica numai astfel. Voiculescu a consultat declarația de avere a lui Rafila, de unde reiese că acesta ar avea în conturi sumele de 1.064.500 lei si 568.000 euro, precum și terenuri la Crevedia, Otopeni, Râșnov și Corbeanca.

Mai mult acesta este și deținătorul unor case și apartamente în București și Râșnov. Un alt element interesant este acela că Rafila ar fi oferit împrumuturi apropiaților în valoarea de 239.000 de euro și 10.000 lei.

Ce este surprinzător este că deși averea este impresionantă, în CV-ul dumnealui apar EXCLUSIV slujbe la stat. Toți medicii din România ar trebui să fie milionari, nu-i așa? Unde ați mințit, domnule Rafila? În CV sau în declarația de avere? Câți ați câștigat din consultanță și pe cine ați consiliat în ultimii 10 ani, domnule Rafila?„, întreabă Voiculescu într-o postare pe Facebook.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare