miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticZIUA ȘI AGRESIUNEA. Primar PSD, acuzat că a răspuns cu bătaia unor...

ZIUA ȘI AGRESIUNEA. Primar PSD, acuzat că a răspuns cu bătaia unor solicitări privind transparența

Ion Vizitiu este primarul social-democrat al localității doljene Breasta și are un trecut destul de controversat. Implicat într-un dosar de contrabandă cu țigări, primarul de la Breasta este cunoscut ca fiind un personaj agresiv. Aceste zvonuri tind să se confirme, după ce edilul local și-ar fi pus niște apropiați să bată doi localnici, care solicitau… transparență.

Totul s-a petrecut vineri, când Sorin Baciu și Cioică Roberto-Gabriel au mers la sediul primăriei din localitate pentru a solicita niște chestiuni care țineau de administrarea comunei și, în calitate de membru USR, Sorin Baciu și-a exprimat și dorința de a vorbi cu primarul niște chestiuni legate de transparență. La refuzul explicit al primarului de a avea întrevederea solicitată, cei doi s-au îndreptat către mașină. Atunci lucrurile au luat o turnură cu totul și cu totul neașteptată.

INVESTIGATORIA l-a contactat pe Sorin Baciu, pentru a-l întreba ce s-a întâmplat mai exact. Acesta ne-a declarat în exclusivitate că se teme pentru siguranța lui, cu atât mai mult cu cât totul s-a întâmplat în plină zi, în prezența altor oameni. Dar să-l lăsăm să spună povestea așa cum a trăit-o el.

Am luat bătaie ziua, în amiaza mare, în fața primăriei, cu oameni de față, cu copii de față… Ne-am dus la primărie să semnalăm niște probleme legate de transport, transparență. Voiam să întrebăm ce se întâmplă cu acea intenție de concesionare a parcului pe 49 de ani. Așa că am vrut să vorbim despre asta cu primarul și n-a vrut să stea de vorbă cu noi. Ne-a jignit, era arogant, am filmat totul. A fost și poliția comunitară să-l legitimeze pe colegul meu, el n-a vrut să se legitimeze și l-au luat la secția de poliție, unde s-a constatat că n-a încălcat nicio lege. Vărul primarului e printre cei care m-au agresat, pe el l-am recunoscut și au mai fost doi.

Sorin Baciu

De fapt, noi am vrut să plecăm după ce primarul a refuzat să se întâlnească cu noi. Așa că am zis că plecăm în oraș să facem sesizări în Craiova. Ne-am urcat în mașină să plecăm și ne-am pomenit că au venit ăia peste noi. Au deschis ușile și ne-au luat la pumni. Eu am rămas surprins. Ziua în amiaza mare, cu lume în jur, să fii bătut în fața primăriei. Recunosc că acum îmi e frică pentru siguranța mea și am auzit că nu e la prima agresiune. E cunoscut ca fiind o persoană agresivă.„, a povestit Sorin Baciu pentru INVESTIGATORIA.

Cioică Roberto-Gabriel

De altfel, Baciu va depune și o plângere penală la poliție. În același timp, USR Dolj, organizația politică din care Sorin Baciu face parte, solicită celor de la PSD, prin vocea președintelui său, Cezar Dragoescu să se delimiteze de acest primar și să ia măsuri împotriva lui.

Solicit public președintelui PSD Dolj – Claudiu Manda, să ia de urgență măsurile ce se impun astfel încât dl. Ion Vizitiu să nu mai aibă ocazia de a se comporta în stil mafiot. Evident, în cazul în care nu se vor lua masuri drastice cu privire la primarul Vizitiu, PSD Dolj nu face decât sa cauționeze acțiunile primarului bătăuș și practic să ne demostreze încă o dată că nu sunt altceva decât o organizație de tip mafiot.„, a scris Dragoescu pe Facebook.

Menționăm și faptul că Ion Viziteu a fost consilier local PMP în Consiliul Local Breasta. Ulterior și-a creat oportunitățile necesare și a trecut în barca social-democrată pentru a urca în ierarhia puterii locale. Totuși, primarul din Breasta este parte a unui dosar penal, acesta fiind acuzat în 2015 de contrabandă cu țigări.

În același timp, USR Dolj cere celor de la PSD să condamne ferm aceste gesturi violente.

Nu vom tolera astfel de comportamente! Vremea când primarii PSD se credeau stăpânii tuturor a apus! Vom lua toate măsurile pentru ca transparența în primăria Breasta sa nu fie un moft, ci o obligație așa cum spune legea! USR Dolj solicită conducerii PSD delimitarea de primarul Ion Vizitiu și o condamnare fermă a violențelor„, arată partidul într-un comunicat.

Am încercat să-l contactăm pe primarul Ion Vizitiu, însă acesta nu ne-a răspuns până la momentul publicării materialului.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare