sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticPSD: "Mihai Chirica este de departe campion în ceea ce privește dosarele...

PSD: „Mihai Chirica este de departe campion în ceea ce privește dosarele penale”

PSD iese cu un comunicat de presă, în care condamnă… corupția de la Iași. Social-democrații susțin că fostul lor reprezentant la nivel local, trecut în barca PNL, este campion la dosare penale.

După ce DNA a dispus efectuarea urmăririi penale pentru Costel Alexe, acesta fiind acuzat de abuz în serviciu, PSD iese public și susține că la Iași există o veritabilă echipă a corupției, din care fac parte atât Costel Alexe, cât și fostul membru PSD, Mihai Chirica.

Menționăm că la finalul săptămânii trecute, DNA a furnizat public unele date dintr-un nou dosar penal ce îl vizează pe liberalul Costel Alexe, care, în calitate de președinte al Consiliului Județean Iași ar fi dispus detașarea lui Baba Vlad-Corneliu de pe funcția de consilier IA în cadrul Compartimentului Cabinetului Președintelui Consiliului Județean Iași, pe funcția de manager (director) interimar al Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași, în condițiile în care ar fi avut cunoștință de faptul că numirea ultimului menționat la conducerea școlii nu îndeplinea condițiile legale de ocupare a acestei funcții de conducere.

PSD susține, în aceste condiții, că la Iași se poate discuta despre performanțe în domeniul corupției, artizanii ei fiind Alexe și Chirica.

Costel Alexe și Mihai Chirica fac echipă pentru Iași. Împreună au adunat până acum 7 dosare penale și niciun proiect de interes major pentru comunitate! Iașul pare condamnat la stagnare și subdezvoltare din cauza problemelor penale ale celor care administrează vremelnic Consiliul Județean (CJ) și Primăria Iași. Din 2020 și până astăzi, liberalii Costel Alexe și Mihai Chirica s-au făcut remarcați doar prin prisma competiției de dosare de corupție în care au intrat și nu prin proiectele și fondurile atrase pentru ieșeni.

Din păcate, astăzi Iașul a fost zguduit de anunțul întocmirii unui nou dosar penal pe numele lui Costel Alexe, care este acuzat de procurorii Direcția Naționale Anticorupție (DNA) de abuz în serviciu în formă continuată. Subiectul pare o rețetă brevetată deja de liberali, în sensul că un apropiat al președintelui Consiliului Județean a fost numit într-o funcție de conducere publică, în condițiile în care persoana respectivă nu îndeplinea condițiile necesare pentru angajare.„, se arată în comunicatul de presă transmis de PSD.

Mai mult, social democrații cer demisia celor doi:

„Mihai Chirica este de departe campion în ceea ce privește dosarele penale. Numele primarului Iașului apare în 5 dosare penale care vizează acțiuni ilegale petrecute la nivelul administrației locale. PSD Iași cere, din nou, demisia celor doi administratori ai județului și municipiului Iași pentru a reda ieșenilor speranța la un trai mai bun și pentru a recâștiga demnitatea unei metropole culturale și elitiste, târâte nemeritat acum în scandaluri și suspiciuni de corupție ale unor personaje certate cu legea.”

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare