vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneJurnalistului Mircea Barbu i s-a furat laptopul în Ucraina: "Nu cred că...

Jurnalistului Mircea Barbu i s-a furat laptopul în Ucraina: „Nu cred că mai pot să-mi continui seria de reportaje și corespondențe fără un laptop”

Mircea Barbu este unul dintre cei mai cunoscuți reporteri de război de la noi. Acesta a transmis de la fața locului criza refugiaților din Balcani și a fost în Crimeea în timpul anexării peninsulei. Acum, jurnalistul și-a pus toate economiile în joc pentru a putea relata din Ucraina. Din păcate, laptopul lui a fost furat, iar pentru a-și continua activitatea pe teren, Mircea Barbu are nevoie de ajutor.

Luni, jurnalistul a povestit pe contul său de socializare că, aflându-se într-un fast-food din Kiev, s-a aplecat pentru câteva secunde pentru a-și lua hardul extern din rucsac, iar ulterior a constatat că laptopul îi fusese furat. Deși a făcut plângere la poliție și responsabilii fast-food-ului încearcă să identifice vinovatul cu ajutorul camerelor de supraveghere, sunt mici șansele ca Mircea Barbu să-și recupereze obiectul muncii și va fi obligat să se întoarcă acasă.

Mi-am investit aproape toate economiile în aceasta deplasare, cu speranța că plata pentru articole (care va veni luna viitoare sau peste două luni) mă va scoate pe zero la final sau cu un câștig minim Nu e despre bani. Nu a fost niciodată, cu atât mai puțin aici și acum. Estul Ucrainei este locul în care cred că orice jurnalist ar vrea sa fie în aceste momente istorice și să relateze atât pentru cititorii de acasă, dar mai ales pentru oamenii de aici prinși în acest conflict de ambele părți ale liniei de contact.„, mărturisește jurnalistul.

Între timp, Mircea Barbu a găsit un laptop suficient de performant pentru a-i permite să-și continue relatările de la fața locului, însă are nevoie de bani pentru a-l achiziționa. În acest sens, acesta cere ajutorul nostru, în speranța că i se va oferi posibilitatea de a relata în continuare despre evenimentele dramatice care se întâmplă acum în Ucraina.

Laptopul care m-ar ajuta cel mai mult la editare video găsit in magazinele de aici (mulțumesc, Alex Greceniuc, pentru ajutor la căutări!) e un ASUS ZenBook Pro UX535LI-KS439T, care costă 59 999 de grivne, adică puțin pete 1 800 de Euro. Eu sper să reușesc să strâng măcar jumătate din această sumă în următoarele 24-48 de ore. Cu ce bani mai am la mine, cred mi-l pot cumpăra înainte să se închidă magazinele, chestie care se poate întâmpla în orice moment la cum degenerează situația de securitate. 5 euro, de exemplu, x 200 de oameni ar fi mai mult decât suficient.

Cei care doresc să-l ajute pe jurnalistul român să continue relatările din Ucraina și să primească astfel informații la cald din cea mai fierbinte zonă a lumii pot face donații în contul lui Mircea Barbu, deschis la Banca Transilvania, cu numărul RO57BTRLRONCRT00C0663002, BIC/SWIFT: BTRLRO22 sau pe Revolut în contul RO58 BREL 0005 5060 1569 0100.

Sursă foto: Mircea Barbu, Facebook

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare