vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorialPrefectura Constanța, somată să atace în instanță construcția "Satului Pescăresc" de pe...

Prefectura Constanța, somată să atace în instanță construcția „Satului Pescăresc” de pe plaja Corbu

Construcția unui ansamblu de 30 de vile pe plaja sălbatică Corbu a generat multă revoltă în rândul opiniei publice, mai ales că autoritățile de resort au emis autorizațiile necesare acestui proiect. Acțiunile de strângere de semnături sunt acum completate de un apel public, adresat Prefecturii Constanța de către parlamentari USR.

Aceștia cer Prefecturii Constanța să atace în justiție actele care au permis emiterea autorizațiilor de construcție pentru așa zisul „sat pescăresc” de pe plaja sălbatică Corbu, aflată în patrimoniul UNESCO.

Deși, în mod paradoxal, Ministerul Mediului nu permite camparea cu cortul în zona plajei sălbatice Corbu, acceptă ideea ca instituțiile din subordine să autorizeze ridicarea a 30 de vile cu două etaje chiar pe plaja protejată de lege. Primăria Corbu susține că nu a putut face nimic pentru împiedicarea proiectului imobiliar realizat direct pe plajă, de vreme ce dezvoltatorul a prezentat toate avizele necesare emise de instituțiile subordonate Ministerului Mediului.

CITESTE ȘI: Sute de apartamente se construiesc pe plaja Corbu: se strâng semnături pentru stoparea proiectului

Potrivit unor fotografii postate chiar pe site-ul oficial al dezvoltatorului, vilele sunt construite chiar pe plajă, lângă mare, fiind vorba despre un total de 240 de apartamente distribuite în 30 de case, fiecare cu acces privat şi vedere spre mare. Cele 8 apartamente din fiecare casă sunt distribuite pe 2 niveluri, având suprafeţe între 81,85 mp şi 134,75 mp şi terase incluse.

Dezvoltatorul (Zargana) chiar se laudă cu acest proiect și susține că vrea să aducă în fața clienților posibilitatea unică de a locui pe o plajă sălbatică.

Au fost organizate strângeri de semnături împotriva proiectului, iar acum parlamentari din USr cer Prefecturii Constanța să acționeze în instanță acest proiect vizibil ilegal.

Cu privire la acest dezastru ecologic, aflat în plină desfășurare, au atras atenția, în repetate rânduri, parlamentarii USR, iar, de această dată, Stelian ION, Radu MIHAIL, Costel VICOL, Remus NEGOI, Cristina RIZEA, Cristian BORDEI, Claudiu MUREȘAN, Dragoș POPESCU și Andrei POSTICĂ au depus joi, 17 februarie 2022, la Prefectura Constanța o solicitare de a fi atacate în regim de urgență„, transmite USR printr-un comunicat de presă.

Solicitarea făcută către Prefectura Constanța nu este singurul demers inițiat de USR pentru a stopa acest dezastru ecologic. Stelian Ion a anunțat faptul că a pregatit o interpelare către prim-ministrul Nicolae Ciucă și ministrul Mediului Barna Tanczos, solicitând trimiterea de urgență a corpului de control în zonă.

Este impardonabil să ignori Constituția și legea și să consideri rezervația naturală a Deltei drept o tarla pe care o poți folosi după bunul plac. Despre această monstruozitate am discutat și cu colegii mei din Biroul Național al USR. S-a înțeles gravitatea situației motiv pentru care conducerea USR și-a asumat susținerea pentru salvarea acestor arii protejate”, susține Stelian Ion.

Plaja Corbu este una dintre puținele plaje virgine de la noi din țară și face parte din Rezervația Biosfera Deltei Dunării și din situl Natura 2000.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare