Au început atacurile militare asupra Ucrainei. Belarus atacă în tandem cu Rusia

Au început atacurile militare asupra Ucrainei. Belarus atacă în tandem cu Rusia

Scenariul cel mai întunecat privind securitatea din regiune începe să se concretizeze. Ziua de 24 februarie marchează o serie de atacuri concertate ale Rusiei asupra mai multor puncte-cheie din Ucraina. Belarus a trimis armată la Kiev, pentru a susține atacul rusesc.

Vladimir Putin a anunțat o operațiune militară în Ucraina, sub pretextul apărării separatiștilor din estul țării și s-a ținut de cuvânt. Explozii au fost raportat în orașe precum Odesa, Mariupol, Harkov, Nipru, Kramatorsk și la aeroportul din Kiev. Ucrainienii din orașele menționate au început evacuarea și mulți dintre oameni se roagă în aceste momente pentru țara lor și pentru viața familiilor lor.

Putin a amenințat că oricine va interveni în acest conflict va suferi consecințe nemaiîntâlnite în istorie.

Cei care vor încerca să interfereze cu noi (…), trebuie să știe că răspunsul Rusiei va fi imediat și va duce la consecințe cum nu ați mai văzut”.

Uniunea Europeană a reacționat și susține că va izola Rusia din cauza comportamentului ei abuziv și va încerca s-o saboteze economic, pentru a-i slăbi capacitatea de a finanța războiul.

Vom slăbi baza economică a Rusiei și capacitatea ei de a se moderniza. Vom opri accesul băncilor rusești la piețele financiare europene. Aceste sancțiuni au scopul de a avea un efect puternic asupra intereselor Kremlinului și pentru a slăbi războiul. Știm că milioane de ruși nu vor război. Nu îl vom lăsa pe președintele Putin să înlocuiască dreptul internațional prin violență„, a declarat președinele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Sursă foto: Ahmer Khan, Twitter

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.