joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneAu început atacurile militare asupra Ucrainei. Belarus atacă în tandem cu Rusia

Au început atacurile militare asupra Ucrainei. Belarus atacă în tandem cu Rusia

Scenariul cel mai întunecat privind securitatea din regiune începe să se concretizeze. Ziua de 24 februarie marchează o serie de atacuri concertate ale Rusiei asupra mai multor puncte-cheie din Ucraina. Belarus a trimis armată la Kiev, pentru a susține atacul rusesc.

Vladimir Putin a anunțat o operațiune militară în Ucraina, sub pretextul apărării separatiștilor din estul țării și s-a ținut de cuvânt. Explozii au fost raportat în orașe precum Odesa, Mariupol, Harkov, Nipru, Kramatorsk și la aeroportul din Kiev. Ucrainienii din orașele menționate au început evacuarea și mulți dintre oameni se roagă în aceste momente pentru țara lor și pentru viața familiilor lor.

Putin a amenințat că oricine va interveni în acest conflict va suferi consecințe nemaiîntâlnite în istorie.

Cei care vor încerca să interfereze cu noi (…), trebuie să știe că răspunsul Rusiei va fi imediat și va duce la consecințe cum nu ați mai văzut”.

Uniunea Europeană a reacționat și susține că va izola Rusia din cauza comportamentului ei abuziv și va încerca s-o saboteze economic, pentru a-i slăbi capacitatea de a finanța războiul.

Vom slăbi baza economică a Rusiei și capacitatea ei de a se moderniza. Vom opri accesul băncilor rusești la piețele financiare europene. Aceste sancțiuni au scopul de a avea un efect puternic asupra intereselor Kremlinului și pentru a slăbi războiul. Știm că milioane de ruși nu vor război. Nu îl vom lăsa pe președintele Putin să înlocuiască dreptul internațional prin violență„, a declarat președinele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Sursă foto: Ahmer Khan, Twitter

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare