SOLIDARITATE: Brașovul va lumina în culorile Ucrainei și va primi refugiați în caz de nevoie

SOLIDARITATE: Brașovul va lumina în culorile Ucrainei și va primi refugiați în caz de nevoie

Primarul Brașovului, Allen Coliban, anunță că orașul pe care îl administrează e solidar cu drama cetățenilor ucrainieni afectați de atacul militar al Rusiei. Literele și clădirea primăriei vor fi iluminate în culorile naționale ale Ucrainei, iar orașul va primi refugiați în caz de nevoie.

Imaginile crunte din Ucraina au generat reacții de solidaritate și în unele orașe din România. La Brașov, primarul Allen Coliban anunță că orașul este dispus să primească refugiați. Mai mult, celebrele litere de pe Tâmpa și clădirea primăriei vor lumina în culorile steagului Ucrainei.

În semn de solidaritate cu poporul ucrainean, în această seară literele și clădirea primăriei vor fi iluminate în culorile steagului țării noastre vecine. Îmi exprim speranța că răspunsul Uniunii Europene și al întregii comunități internaționale va fi pe măsura agresiunii ruse. Suntem alături de poporul ucrainean în lupta lor pentru integritatea statală, pentru prezentul și viitorul pe care și le-au ales. Dacă situația o va cere, Brașovul are capacitatea și va asigura condiții pentru potențialii refugiați din Ucraina.„, a scris Coliban pe Facebook.

Drama cetățenilor Ucrainei este impresionantă. Populația fără niciun ajutor în fața echipamentelor militare rusești caută în continuare soluții pentru a se salva, iar mulți și-au scos banii din bănci, luând în calcul fuga din fața atacului ordonat de Vladimir Putin.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.