vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticEurodeputatul Dacian Cioloș cere interzicerea oficinelor de propagandă ale Kremlinului pe teritoriul...

Eurodeputatul Dacian Cioloș cere interzicerea oficinelor de propagandă ale Kremlinului pe teritoriul UE

Europarlamentarul Dacian Cioloș, fost lider al Renew Europe și al USR, solicită joi, 24 februarie, interzicerea în toate țările membre ale UE a tuturor oficinelor de propagandă ale Kremlinului. 

,,Solicit blocarea de îndată a tuturor mijloacelor media de propagandă ale Rusiei – Sputnik, Russia Today etc – de pe teritoriul României, dar și de pe teritoriul Uniunii Europene.

România a tolerat ani în șir creșterea și dezvoltarea unei rețele de propagandă prorusă fără a se întreba dacă aceasta servea democrației si libertății de exprimare sau intereselor unui stat revizionist și cu potențial agresor. Astăzi, avem dovada necesară pentru interzicerea acestor canale prin care, în ultimii ani, s-au promovat liniile de propagandă ale Kremlinului și narative destinate dezbinării societății românești, cum a fost campania permanentă de discreditare a luptei anticorupție”, transmite eurodeputatul.

Totodată, Cioloș îi avertizează pe români să fie atenți la ce surse de informare aleg, întrucât există și persoane plătite direct sau indirect să disemineze propaganda Kremlinului pe canale media mainstream.

,,În același timp, românii trebuie să fie atenți la ce informații consumă și să se ferească de propagandiștii plătiți direct și indirect de ruși. Este nevoie de măsuri ferme ale guvernului și instituțiilor responsabile, precum CNA, pentru a stopa otrăvirea opiniei publice cu propaganda Kremlinului.

Rusia a declanșat azi un război armat împotriva Ucrainei, însă de ani în șir duce un război propagandistic ignorat de cei care ar fi trebuit să oprească și să expună mijloacele de intoxicare mediatică ale lui Putin”, conchide Cioloș.

După atacul ordonat în urmă cu câteva ore de președintele Rusiei împotriva Ucrainei, s-a intensificat și războiul informațional. De exemplu, pe social media a circulat informația potrivit căreia ar fi început un atac asupra Ucrainei și din regiunea transnistreană.

Însă, ministerul moldovean al Apărării a declarat drept „false” informațiile potrivit cărora din regiunea transnistreană s-ar fi tras asupra Ucrainei.

„În contextul știrilor circulate pe rețelele sociale despre atacurile de pe teritoriul regiunii transnistrene în adresa Ucrainei, Ministerul Apărării anunță că această informație este falsă. Rugăm insistent reprezentanții mass-media să nu distribuie informație neconfirmată din surse oficiale”, au transmis pe Facebook oficialii de la Chișinău.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

  1. Excelenta idee!
    Atâta doar că este prea puțin și prea târziu.
    Ce te faci cu propagandiștii din interiorul fiecărei țări europene și nu numai. Reacția lumii după ce rușii au cucerit Crimea, în speranța că gazul rusesc va curge spre Europa cum a fost promis de puțintelu’, a fost aproape inexistentă!
    După părerea mea, cam târziu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare