miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticEzitarea UE de a aplica o sancțiune-cheie contra Kremlinului scoate din sărite...

Ezitarea UE de a aplica o sancțiune-cheie contra Kremlinului scoate din sărite Kievul: ,,Vor avea sânge pe mâini!”

Kievul critică vehement ezitarea UE de a aplica sancțiuni dure împotriva Rusiei în vederea determinării Kremlinului să dezescaladeze invazia la scară largă pe care a demarat-o.

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, și-a exprimat furia, deoarece șefii de stat și de guvern din UE s-au manifestat mai degrabă împotriva blocării Rusiei din sistemul prin care primește valută străină.

Odată cu creșterea numărului de victime, Kuleba a avertizat că politicienii europeni și americani vor avea „sânge pe mâini” dacă nu reușesc să impună Moscovei cea mai puternică sancțiune, mai precis deconectarea Rusiei de la așa-numitul sistem de plăți SWIFT.

„Nu voi fi diplomat în această privință!”, a scris el pe Twitter.

„Toți cei care se îndoiesc în legătură cu deconectarea Rusiei de la SWIFT  trebuie să înțeleagă că sângele bărbaților, femeilor și copiilor ucraineni nevinovați va fi pe mâinile lor. INTERZICEȚI ACCESUL RUSIEI LA SISTEMUL SWIFT!”, a mai declarat oficialul ucrainean. (sursa: AICI)

Președintele SUA, Joe Biden, a precizat joi că UE are rezerve cu privire la deconectarea Rusiei de la sistemul SWIFT.

„Este întotdeauna o opțiune, dar în acest moment nu aceasta este poziția pe care restul Europei dorește să o ia”, a spus Biden.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat astăzi că deconectarea Rusiei de la sistemul global de plăți interbancare SWIFT nu ar trebui să facă parte din cel de-al doilea pachet de sancțiuni ale UE împotriva Kremlinului.

„Este foarte important să fim de acord asupra măsurilor care au fost pregătite – și să le păstrăm toate celelalte pentru o situație în care ar putea fi necesar să escaladăm sancțiunile”, a spus Scholz.

Pe de altă parte, cea mai radicală voce a lumii occidentale în favoarea deconectării Rusiei de la sistemul SWIFT a fost cea a premierului britanic, Boris Johnson. De asemenea, Johnson, într-un apel cu liderii G7, a făcut demersuri pentru a obține sprijinul pentru eliminarea Rusiei din sistemul SWIFT. Astfel, Canada s-ar fi pronunțat cu claritate în favoarea unei asemenea variante.

Sursa foto: AICI

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare