COMUNICAT DE PRESĂ: Strângere de semnături pentru demiterea primarului din localitatea Malu Mare

COMUNICAT DE PRESĂ: Strângere de semnături pentru demiterea primarului din localitatea Malu Mare

Cinci consilieri ai localității Malu Mare au demarat procesul de strângere de semnături pentru demiterea primarului PNL, Adela Gherghe, campioană la angajări pe bani publici și repetentă la proiectele inițiate pentru comunitate.

Inițiativa strângerii de semnături aparține consilierului USR Malu Mare, Oana Tărăban, care, împreună cu alți patru consilieri, au demarat procesul de strângere de semnături pentru Referendum privind demiterea primarului PNL al comunei, Adela Gherghe.

Inițiatorii demersului își argumentează acțiunea prin aceea că, la un an și jumătate de la preluarea mandatului, primarul Adela Gherghe nu a realizat nimic pentru locuitorii din Malu Mare. Deși comuna este bogată și finanțată serios, oamenii stau în nămoale, fără iluminat public, cu o canalizare prost executată, neterminată și nefuncțională și în condiții insalubre.

Peste 90 miliarde au fost cheltuiți anul trecut de Primăria Malu Mare pe secțiunea de funcționare (salarii și cheltuieli materiale) și mai puțin de jumătate din buget au fost alocați pentru investiții. Inițiatorii procesului de strângere de semnături spun că, practic, în localitate nu s-a investit nimic, dar s-au făcut constant angajări în primărie.

În anul în curs au fost alocați 110 miliarde de lei pentru funcționare și numai 60 de miliarde pentru investiții, care, din nou, nu par a se contura prea clar, de vreme ce în 2021 s-au încasat mai puțin de 30% din impozite și taxe.

Locuitorii satelor Preajba și Malu Mare sunt chemați în aceste zile să semneze pentru demiterea primarului PNL care și-a demonstrat incompetența și pentru dizolvarea consiliului local prin referendum, astfel încât un nou drum pentru dezvoltarea comunei să se deschidă.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.