vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticDiscurs emoționant al președintelui Ucrainei către poporul rus: "Asta trebuie să înceteze,...

Discurs emoționant al președintelui Ucrainei către poporul rus: „Asta trebuie să înceteze, înainte de a fi prea târziu”

Volodymyr Zelenskyy, președintele Ucrainei, a susținut un discurs emoționant pentru poporul rus, în cadrul căruia explică situația tragică a poporului ucrainian și îi îndeamnă pe ruși să se facă ei ascultați de autorități, astfel încât coșmarul să se oprească.

Zelenskyy își începe discursul, postat ulterior pe Youtube, anunțând că a încercat să-l contacteze pe Vladimir Putin, însă nu i s-a răspuns. Tocmai de aceea, președintele Ucrainei a decis să facă un apel disperat către poporul rus, care nu-și dorește ca acest război să continue, și îi roagă pe toți, indiferent de categoria socială sau de ocupație, să le spună autorităților că vor oprirea masacrului.

„Vin în fața dumneavoastră cu un apel către cetățenii Rusiei. Nu ca președinte apelez la poporul rus, ci ca cetățean al Ucrainei. Împărțim mai mult de 2000 de kilometri de graniță. De-a lungul lor e armata voastră: aproape 200.000 de soldați și mii de unități militare. Liderii voștri au aprobat înaintarea lor către noi, teritoriul unei alte țări. Și acest pas poate fi începutul unui mare război pe continentul european. Toată lumea vorbește despre ce se întâmplă aici. Un motiv poate apărea în orice moment, o provocare. Orice scânteie are potențialul de a arde totul. Ni se spune că această flacără ar trebui să aducă libertatea cetățenilor Ucrainei. Dar cetățenii Ucrainei sunt deja liberi…

Volodymyr Zelenskyy spune că poporul ucrainian nu va pleca fruntea și nu va fugi din calea agresorului, dar cere poporului rus, în calitate de om, să sprijine revenirea la normalitate și să ajute la încetarea traumelor pentru poporul ucrainian. El roagă pe influenceri, pe bloggeri, pe jurnaliști, pe activiștii civici, pe bărbații și pe femeile din Rusia să încerce să-și influențeze liderul să înceteze conflictul.

Priviți înăuntrul vostru! Ascultați vocea rațiunii, bunul simț. Ascultați-ne vocile! Poporul ucrainian vrea pace. Autoritățile ucrainene vor pace! Vrem pace și vom face tot ce ne stă în puteri s-o avem. Vorbim despre pace, despre principii și justiție. Despre dreptul fiecăruia să-și construiască viitorul, siguranța și despre dreptul fiecăruia de a trăi fără a fi amenințat. Noi știm sigur că nu vrem acest război. Nici rece, nici cald, nici hibrid. Dar dacă suntem amenințați, dacă viețile copiilor noștri sunt amenințate, ne vom apăra. Nu atacăm, ne apărăm. Și atacându-ne ne veți vedea fețele. Nu spatele, ci fețele.

Discursul poate fi urmărit AICI

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare