vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorialSOLIDARITATE: Mii de oferte de cazare gratuită pentru victimele războiului din Ucraina

SOLIDARITATE: Mii de oferte de cazare gratuită pentru victimele războiului din Ucraina

Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a creat un grup public destinat voluntarilor care doresc să ajute ucrainenii care fug de teama războiului. De la începutul invaziei rusești în Ucraina ieri dimineață, granițele României cu Ucraina sunt pline de persoane care caută un loc sigur, iar românii nu au ezitat să le sară în ajutor. Pe grupul UNIȚI PENTRU UCRAINA – Єдині за Україну – United for Ukraine sunt în prezent circa 50 000 de membri, iar numărul lor crește în fiecare secundă.

Cu toții s-au mobilizat pentru sprijinirea ucrainenilor care intră în România zilele acestea – sunt peste 4000 de oferte de cazare gratuită peste tot în țară și chiar în diaspora. ”Cu denumirea în ucraineană și engleză grupul este deja cunoscut printre ucraineni și avem deja cazuri în care cetățenii care au scris că au nevoie de transport din Kiev sau cazare în Focșani, de exemplu au fost preluați direct de către voluntarii români membri în grup”, explică Vlad Gheorghe.

De asemenea, curg ofertele de donații de alimente, haine, alte produse strict necesare celor care își lasă în urmă casele și agoniseala de-o viață. Sunt foarte multe oferte de transport rutier – atât din Ucraina către graniță, cât și pe teritoriul României, sunt chiar români care se oferă să plătească bilete de avion pentru ucraineni care doresc să continue călătoria spre alte țări europene, unde au rude sau prieteni care îi pot adăposti.

Pe grupul creat de europarlamentarul român se găsesc și oferte din partea cetățenilor străini care trăiesc în România și care doresc, la rândul lor, să ajute. Există și câteva zeci de oferte din partea persoanelor juridice, fie ONG-uri, fie companii, pensiuni și restaurante care pun la dispoziție propriile resurse în sprijinul refugiaților ucraineni.

Este o manifestare impresionantă de solidaritate! Românii demonstrează și acum că știu să fie Oameni pentru oameni, este excepțională rapiditatea și generozitatea de care dau dovadă zeci de mii de persoane în doar câteva ore de la primele bombardamente rusești asupra țării vecine”, consideră Vlad Gheorghe. ”Alături de colegii mei din grupul Renew Europe am solicitat cele mai drastice sancțiuni pentru Rusia și Vladimir Putin, dar dincolo de a fi membri în parlamentul European suntem oameni la rândul nostru, avem familii, de aceea nu am putut sta deoparte și am creat acest grup”, explică europarlamentarul USR.

Pe cât este de apreciat solidaritatea oamenilor simpli, pe atât este de condamnat organizarea care lipsește cu desăvârșire din partea statului român. Din păcate, chiar și în aceste momente de criză la granițele noastre, guvernul PSD-PNL-UDMR dă dovadă de nepăsare și incompetență – niciun punct de primire a refugiaților nu este organizat, singurii care întâmpină ucrainenii la frontieră sunt voluntarii. Este intolerabil pentru un stat membru NATO și UE să fie atât de nepregătit în fața unei tragedii umanitare evidente, la peste 24 de ore de la primul atac armat la doar câteva sute de kilometri de România”, consideră europarlamentarul USR, Vlad Gheorghe.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare