Stelian Ion cere înlăturarea lui ÎPS Teodosie de la conducerea Arhiepiscopiei Tomisului

Stelian Ion cere înlăturarea lui ÎPS Teodosie de la conducerea Arhiepiscopiei Tomisului

Aprecierile la adresa lui Vladimir Putin făcute de arhiepiscopul Tomisului l-au determinat pe fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, să ceară înlăturarea lui ÎPS Teodosie de la conducerea Arhiepiscopiei Tomisului. Acesta adaugă că orice discurs în favoarea lui Putin este, în fapt, o apologie a crimei.

Stelian Ion solicită, în calitatea sa de parlamentar, reprezentant al constănțenilor în parlament, ca Patriarhia Română să se delimiteze de ÎPS Teodosie și să îl înlăture de la conducerea Arhiepiscopiei Tomisului. Totul, după ce ÎPS Teodosie spunea în urmă cu câteva săptămâni că „Putin nu e așa de negru pe cât îl prezintă toată lumea”, iar după declanșarea invaziei Rusiei în Ucraina, înaltul prelat a continuat să ia partea Rusiei, spunând că „este un război în care nu a fost destulă democrație”.

În urma acestor declarații într-un context absolut tragic, mai multe voci consideră că ÎPS Teodosie nu mai are ce căuta în fruntea Arhiepiscopiei Tomisului. Vocea fostului ministru al Justiției, Stelian Ion, se aude destul de tare în această privință.

Orice discurs pro Putin nu reprezintă altceva decât o apologie a crimei. Orice justificare sau atenuare a culpei regimului Putin nu este altceva decât un act de complicitate cu un regim criminal, terorist, care omoară oameni nevinovați, decide fără drept ce state pot exista și ce state trebuie să dispară de pe fața pământului, care face liste negre cu cei care au luptat pentru democrație în propria lor țară și pe care îi elimină în cel mai pur stil mafiot.

Aprecierile din ultima vreme față de Putin, făcute de către arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu, alias Macedon Petrescu pe numele său de mirean, sau Mache, pe numele său de colaborator al fostei Securități, sunt ultima picătură din paharul care a dat pe afară.„, a scris Stelian Ion pe Facebook.

Mai mult, acesta susține că ÎPS Teodosie al Tomisului s-a remarcat de-a lungul anilor prin implicarea sa directă în politică, participând deschis la evenimente politice alături de AUR și făcând deseori afirmații cel puțin stranii, cu diverse conotații politice.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.