joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu Politic102 eurodeputați cer UE adoptarea unei măsuri care să permită înghețarea întregii...

102 eurodeputați cer UE adoptarea unei măsuri care să permită înghețarea întregii averi a lui Vladimir Putin

Eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan a anunțat luni, 28 februarie, că 102 europarlamentari au trimis o scrisoare Comisiei Europene pe parcursul căreia se solicită adoptarea unei modificări legislative care ar permite înghețarea activelor controlate de președintele Rusiei, Vladimir Putin.

,,Cerem Uniunii Europene să ia măsuri pentru a îngheța TOATĂ averea lui Vladimir Putin!

Una dintre cele mai eficiente metode de a sancționa războiul declanșat de Kremlin împotriva Ucrainei este ca Uniunea Europeană să atace averea lui Vladimir Putin.

Dictatorul de la Kremlin nu își ține, însă, averea pe numele său, ci pe numele altor apropiați, mandatari și împuterniciți, în bănci din vestul Europei.

De aceea, am transmis astăzi o scrisoare, alături de alți 101 europarlamentari, președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președintelui Consiliului European, Charles Michel, și Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene, Josep Borrell, în care cerem modificarea Regimului global al UE de sancțiuni pentru drepturile omului (Legea Magnitsky) astfel încât să blocăm mai ușor activele controlate de Vladimir Putin.

În prezent, acest regim nu permite sancționarea indivizilor implicați în corupția la nivel european. Pentru a putea îngheța activele mandatarilor lui Putin, Uniunea Europeană trebuie să adopte o dispoziție care să includă corupția în regimul de sancțiuni. Legislațiile din Statele Unite, Canada, Marea Britanie și Australia includ toate corupția în regimurile lor de sancțiuni pentru drepturile omului”, a transmis eurodeputatul PPE.

Putin este unul dintre cei mai bogați oameni din lume, dar averea sa netă exactă este aproape imposibil de calculat. Iar înghețarea activelor sale nu va fi ușoară, deoarece acestea sunt probabil distribuite într-o rețea secretă de companii fictive, imobiliare și conturi ale altor persoane. Bill Browder, un investitor american care a făcut avere în Rusia înainte de a deveni un critic proeminent al Kremlinului, a declarat Senatului SUA în 2017 că Putin a acumulat 200 de miliarde de dolari în active.

Cu toate acestea, complexitatea a ceea ce deține Putin face dificilă targetarea clară a sancțiunilor. Însă, oficialii europeni nu vor să cedeze în a încerca și prin această metodă să descurajeze agresiunea rusească din Ucraina, chiar dacă, potrivit unei declarații făcute de șeful diplomației UE, Josep Borrell, participațiile financiare ale lui Vladimir Putin sunt probabil sub alte nume.

Estimările averii lui Putin au variat enorm de-a lungul anilor. În 2012, Stanislav Belkovsky, un fost consilier de nivel mediu al Kremlinului, a susținut că Putin avea o avere în valoare de cel puțin 70 de miliarde de dolari – o cifră care l-ar plasa în top 20 în clasamentul miliardarilor Forbes de astăzi. Calculul lui Belkovsky s-a bazat pe presupusele participațiuni ale lui Putin în mai multe companii rusești, în principal din sectorul petrolului. Anders Aslund, un economist și autor suedez, a estimat anul acesta că Putin are active între 100 și 130 de miliarde de dolari – un calcul bazat pe averea oligarhilor apropiați de Putin, care ar putea fi între 500 și 2 miliarde de dolari fiecare. (mai multe detalii AICI)

Sursa foto: Profimedia Images

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare