vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorialApel la mobilizare în societatea civilă din Rusia: "Ieși acum și stai...

Apel la mobilizare în societatea civilă din Rusia: „Ieși acum și stai până la ultimul!”

Proteste de amploare se petrec în principalele orașe ale Rusiei. Societatea civilă s-a mobilizat pe rețele de socializare sau prin mesaje trimise din om în om, ieșind în stradă și asumându-și riscuri enorme. Aproximativ 2000 de protestatari au fost arestați duminică în Rusia, însă oamenii continuă mobilizarea.

La Moscova și Sankt Petersburg au loc de câteva zile manifestări în stradă împotriva războiului și a conducătorului țării, Vladimir Putin. Oamenii sunt săltați de forțele de ordine, arestați și agresați, dar ei continuă să iasă în stradă, cu un curaj uriaș, sperând să pună capăt vărsării de sânge.

De altfel, conținutul unui mesaj care circulă în rândul rușilor din marile orașe susține acest lucru și le arată oamenilor ceea ce propaganda nu le spune: că armata rusă agresează un stat vecin și că soldații ruși mor de la o oră la alta, luptând pentru o cauză în care nu cred. De altfel, despre demoralizarea soldaților ruși se vorbește destul de mult și mulți dintre soldați sunt, de fapt, tineri care nici nu știau de ce sunt duși în Ucraina.

Mesajul circulă de duminică în rândul populației ruse din mediul urban  și le cere oamenilor să iasă în număr cât mai mare și să rămână la proteste până la ultimul, astfel încât Putin să fie convins de poporul lui că acționează precum un criminal.

URGENT! Să protestăm cu toții, să oprim regimul fascist al lui Putin, pentru faptul că a trimis mii dintre copiii noștri să piară, pentru faptul că ne ucide frații. Acum este momentul să ne ridicăm împotriva regimului și să înlăturăm „țarul fascist”. El obligă trupele noastre să meargă la moarte împotriva fraților noștri, iar consecințele acestui lucru sunt cele mai teribile.

IEȘI ACUM și stai până la ultimul!!! În piața principală a fiecărui  oraș din Rusia Mergem la proteste pașnice – FĂRĂ RĂZBOI! Adu 10-100-1000 de oameni cu tine! Împreună vom pune capăt acestei vărsări de sânge a copiilor, fraților, soților, prietenilor. Întreaga noastră armată moare acum în Ucraina din cauza ordinului criminal fascist al lui Hitler-Putin. De dragul viitorului copiilor noștri, SĂ OPRIM RĂZBOIUL ÎMPREUNĂ! Nu ne ucidem frații și nu ne trimitem copiii la moarte!” , se arată în conținutul mesajului care circulă în Rusia pe rețele sociale și prin mesaje telefonice.

Trebuie făcută precizarea că poporul rus are acum de suferit profund și din cauza sancțiunilor economice impuse Rusiei, stat pe care lumea occidentală încearcă acum să îl izoleze. Rubla rusească e în plin picaj, valoarea ei scăzând cu 40% peste noapte.

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare