sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneDialog sfâșietor între un soldat rus și mama lui: "Mi-e frică, noi...

Dialog sfâșietor între un soldat rus și mama lui: „Mi-e frică, noi lovim tot în cale, chiar și în pașnici”

Telefonul unui soldat rus ucis în luptele din Ucraina arată un dialog sfâșietor între tânăr și mama lui. Din discuție reiese faptul că părinții soldatului nu știau că fiul lor e în război și, de altfel, nu știau că e război deloc. Tânărul soldat se plânge că îi e frică și că sunt loviți chiar și oamenii pașnici.

Un dialog înspăimântător a fost găsit în telefonul unui soldat rus ucis în Ucraina. Tânărul este abordat de mama lui, pentru că aceasta voia să știe dacă îi trimite colet. Acesta îi răspunde că nu e la antrenamente, ci e în război. De altfel, din felul în care decurge discuția, mama lui pare să nu știe nimic despre existența vreunui conflict armat în țara vecină.

Tânărul soldat rus explică și felul în care a fost mințit pentru a merge în Ucraina, acesta crezând că soldații merg acolo cu intenții bune și că vor fi primiți bine de populație. Ceea ce la fața locului s-a dovedit a fi o mare minciună a guvernului rus, minciună propagată oricum prin intermediul presei rusești, care nu spune nimic despre existența unui război, ci exact despre faptul că soldații ruși sunt în Ucraina pentru a le duce hrană și haine ucrainienilor.

Iată dialogul din telefonul soldatului rus, decedat pe front.

– Lesha, de ce răspunzi așa de greu, tu sigur ești la exerciții?

– Mama, eu nu mai sunt în Crimeea la exerciții

– Dar unde??? Tata mă întreabă dacă îți putem trimite un pachet

– Care pachet, mama. Eu acum doar să plec…. eu vreau

– Despre ce vorbești? Ce s-a întâmplat?

– Mama eu sunt în Ucraina. Aici e un adevărat război. Mi-e frică, noi lovim tot în cale, chiar și în pașnici. În toți. Ni s-a spus că vom fi bineveniți, dar ei aruncă în tehnica(artileria) noastră și nu ne lasă să trecem. Ne numesc fasciști. Mamă, mi-e foarte greu…

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare