Dialog sfâșietor între un soldat rus și mama lui: „Mi-e frică, noi lovim tot în cale, chiar și în pașnici”

Dialog sfâșietor între un soldat rus și mama lui: „Mi-e frică, noi lovim tot în cale, chiar și în pașnici”

Telefonul unui soldat rus ucis în luptele din Ucraina arată un dialog sfâșietor între tânăr și mama lui. Din discuție reiese faptul că părinții soldatului nu știau că fiul lor e în război și, de altfel, nu știau că e război deloc. Tânărul soldat se plânge că îi e frică și că sunt loviți chiar și oamenii pașnici.

Un dialog înspăimântător a fost găsit în telefonul unui soldat rus ucis în Ucraina. Tânărul este abordat de mama lui, pentru că aceasta voia să știe dacă îi trimite colet. Acesta îi răspunde că nu e la antrenamente, ci e în război. De altfel, din felul în care decurge discuția, mama lui pare să nu știe nimic despre existența vreunui conflict armat în țara vecină.

Tânărul soldat rus explică și felul în care a fost mințit pentru a merge în Ucraina, acesta crezând că soldații merg acolo cu intenții bune și că vor fi primiți bine de populație. Ceea ce la fața locului s-a dovedit a fi o mare minciună a guvernului rus, minciună propagată oricum prin intermediul presei rusești, care nu spune nimic despre existența unui război, ci exact despre faptul că soldații ruși sunt în Ucraina pentru a le duce hrană și haine ucrainienilor.

Iată dialogul din telefonul soldatului rus, decedat pe front.

– Lesha, de ce răspunzi așa de greu, tu sigur ești la exerciții?

– Mama, eu nu mai sunt în Crimeea la exerciții

– Dar unde??? Tata mă întreabă dacă îți putem trimite un pachet

– Care pachet, mama. Eu acum doar să plec…. eu vreau

– Despre ce vorbești? Ce s-a întâmplat?

– Mama eu sunt în Ucraina. Aici e un adevărat război. Mi-e frică, noi lovim tot în cale, chiar și în pașnici. În toți. Ni s-a spus că vom fi bineveniți, dar ei aruncă în tehnica(artileria) noastră și nu ne lasă să trecem. Ne numesc fasciști. Mamă, mi-e foarte greu…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.