Ambasada Rusiei în România încearcă să justifice masacrul din Ucraina, acuzând regimul din Kiev de crime de război

Ambasada Rusiei în România încearcă să justifice masacrul din Ucraina, acuzând regimul din Kiev de crime de război

Ambasada Rusiei în România a ieșit vineri dimineață cu o postare în care încearcă să justifice masacrul care se petrece în Ucraina de mai bine de o săptămână, prin presupuse crime de război și încălcări ale drepturilor omului de către regimul din Kiev.

În scopul demonstrării teoriei pe care încearcă să o promoveze în spațiul public românesc, ambasada susține că în perioada 2014-2022, locuitorii din provincia Donbass au fost supuși terorii de către armata ucrainiană. Sub pretextul „Adevărul din spatele evenimentelor din Ucraina și Donbass”, diplomația rusă își încalcă atribuțiile, care ar trebui să fie medierea în condiții pașnice, și justifică un război declanșat asupra unui stat suveran și independent.

Argumentele ar fi tragedia din Donbass și încălcarea drepturilor omului, precum și crime de război, care ar fi comise de Ucraina în regiune.

Mai mult, printr-un comunicat de presă postat joi pe site-ul ambasadei se reiterează ideea „denazificării Ucrainei” și se referă la război, exact ca și propaganda din Rusia, ca la o „operațiune militară specială”.

„Furia acuzatoare” a criticilor proaspăt apăruți ai Rusiei devine mai de înțeles pe fondul indiferenței cu care, în ultimii 8 ani, ei au ignorat cu încăpățânare și complet unanim faptele de încălcare în masă a drepturilor omului, iar în multe manifestări – genocidul direct (bombardarea regulată a cartierelor rezidențiale, grădinițelor, școlilor, spitalelor, maternităților, infrastructurilor civile: de alimentare cu apă, energie electrică etc.) al populației vorbitoare de limbă rusă din Republicile Populare Lugansk și Donețk, iar în ultimele zile tot mai multe în tot teritoriul Ucrainei.„, se arată în comunicatul postat pe site-ul Ambasadei Rusiei, care ar trebui să justifice crimele din aceste zile.

În același timp, diplomația rusă ignoră cu bună știință faptul că lucrurile pe care le acuză sunt exact evenimentele care s-au petrecut în Ucraina în cursul ultimei săptămâni. Armata rusă a bombardat spitale, grădinițe, orfelinate și infrastructură civilă. De altfel, în fața Ambasadei Rusiei în România au avut loc în zilele precedente mai multe acțiuni de protest, românii cerând încetarea focului.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.