vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticActivele rusești "înghețate" ar putea alimenta un Fond pentru Reconstrucția Ucrainei

Activele rusești „înghețate” ar putea alimenta un Fond pentru Reconstrucția Ucrainei

Pagubele materiale produse de invazia militară în Ucraina sunt deja uriașe, însă există posibilitatea ca valoarea lor să crească pe măsură ce asaltul asupra țării va continua. De aceea, europarlamentarul USR, Vlad Gheorghe, a solicitat Comisiei Europene constituirea unui Fond de Reconstrucție pentru Ucraina, care să fie alimentat în principal de activele rusești înghețate prin sancțiunile aplicate Rusiei de către comunitatea europeană.

Perspectivele de aderare la Uniunea Europeană a Ucrainei nu sunt de ajuns să garanteze un viitor prosper cetățenilor care acum își văd țara distrusă de război. Avem datoria să facem tot ce intră în atribuțiile UE să sprijinim Ucraina să-și revină după atacul dezastruos al liderului de la Kremlin care a readus Războiul în Europa în 2022”, explică europarlamentarul USR. Vlad Gheorghe ar vrea ca la nivelul Comisiei Europene să se centralizeze resursele provenite din sancțiunile aplicate Rusiei și alături de fonduri provenite din alte linii de finanțare comunitare să fie puse la dispoziția Ucrainei, care să le folosească exclusiv în scopul reconstrucției infrastructurii de transport, energetice, medicale și administrative distruse de bombardamentele rusești.

Am văzut cu toții că trupele rusești atacă fără niciun discernământ orice clădire, de la grădinițe până la spitale, de la blocuri de locuințe până la centrale nucleare. O țară de mărimea Ucrainei care suferă astfel de pierderi generează fără îndoială un impact asupra economiei comunitare, deci ajutând Ucraina, ne ajutăm și pe noi și economiile statelor membre”, insistă europarlamentarul. Rusia poartă întreaga responsabilitate pentru distrugerea economiei ucrainene, prin urmare ar trebui să suporte și costul total al redresării acesteia, se menționează în solicitarea adresată Comisiei Europene de către Vlad Gheorghe, membru al grupului europarlamentar Renew Europe.

Bunurile înghețate ale celor care au sprijinit în mod activ regimul lui Vladimir Putin ar fi, din punctul de vedere al europarlamentarului, soluția de compensare eficientă și rapidă a pierderilor economice suferite de Ucraina în urma invaziei rusești.

Menționăm că europarlamentarul USR este cel care a creat cel mai mare grup public pentru sprijinirea ucrainenilor ajunși în țara noastră. De la începutul invaziei rusești în Ucraina, granițele României sunt pline de persoane care fug din fața războiului, iar românii nu au ezitat să le sară în ajutor.

Pe grupul UNIȚI PENTRU UCRAINA – Об’εднанi за Украiну – United for Ukraine sunt în prezent peste 255 000 de membri și mai mult de 15 000 de oferte de cazare, transport, donații de alimente, etc.

 

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare