Jurnalistul Dmitri Gordon: „Militarilor sirieni li se spune că în Ucraina sunt foarte multe femei frumoase”

Jurnalistul Dmitri Gordon: „Militarilor sirieni li se spune că în Ucraina sunt foarte multe femei frumoase”

Jurnalistul ucrainean Dimitri Gordon atrage atenția asupra faptului că sunt numeroși militarii ruși care nu mai vor să lupte în Ucraina și, în consecință, acum se fac racolări de soldați sirieni care să împrospăteze trupele. Sirienilor li s-ar spune, potrivit jurnalistului, că în Ucraina sunt femei frumoase, care le vor oferi servicii sexuale gratuite.

Dmitri Gordon este unul dintre cei mai importanți și mai urmăriți jurnaliști din Ucraina și în aceste zile el a informat constant cu privire la situația din țara lui, dar și cu privire la jocurile din spatele cortinei.

Acesta a postat pe Instagram o filmare în care explică faptul că, în condițiile în care tot mai mulți soldați ruși nu mai doresc să ucidă în Ucraina, armata rusă ar recola sirieni în acest scop. Gordon susține că această informație vine de la soldați ruși capturați de armata Ucrainei.

Prieteni, câțiva ostatici ruși au spus că trupele rusești, în special Aleksandar Krinkevic, se ocupă acum de recrutarea sirienilor, pentru a-i trimite în Ucraina. Militarilor Sirieni li se promite 1800 $ pe luna, pentru a omorî ucraineni. Li se mai spune că aici sunt foarte multe femei frumoase, care le vor oferi servicii sexuale gratuite.

Aleksandr Krinkevic, dacă ne auziți, eu știu ca ne auziți! Și alți ruși care recrutează militari sirieni. Opriți-vă, pană nu e prea târziu! Mă adresez și sirienilor, care se lasă pradă acestei sume mici și vor sa vină să omoare ucraineni. Veniți, noi o să vă primim foarte bine, așa cum i-am primit și pe prietenii voștri ruși!”, a spus jurnalistul.

Informația furnizată jurnalistului de către ostaticii ruși este confirmată și de Wall Street Journal, care arată că Rusia a recrutat în ultimele zile luptători din Siria, sperând că expertiza lor în lupta de gherilă urbană va cântări greu în cucerirea Kievului. Strategia noilor recrutări indică și o posibilă escaladare a violențelor în Ucraina. În acest moment, nu știe numărul exact al luptătorilor sirieni recrutați.

 

Acest articol este proprietatea INVESTIGATORIA.RO și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.