marți, aprilie 23, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorialVolodimir Zelenski: "Dacă vrei să știi planurile Rusiei, uită-te la acuzațiile pe...

Volodimir Zelenski: „Dacă vrei să știi planurile Rusiei, uită-te la acuzațiile pe care le face!”

Un nou mesaj puternic vine din Ucraina, de la președintele Volodimir Zelenski, care răspunde acuzațiilor Rusiei, potrivit cărora pe teritoriul Ucrainei s-ar dezvolta arme chimice. Liderul ucrainean susține că aceste acuzații sunt îngrijorătoare, de vreme ce planurile Rusiei se devoalează pe măsura acuzațiilor pe care le face victimelor sale și garantează că pe teritoriul țării lui nu se dezvoltă niciun fel de armament de distrugere în masă.

Totul după ce Statele Unite ale Americii au acuzat Rusia și China că răspândesc informația falsă cum că pe teritoriul Ucrainei ar exista laboratoare americane de arme biologice și chimice. Ca atare, există îngrijorarea că Rusia ar putea folosi arme chimice în Ucraina sau ar putea produce o operațiune de tip „steag fals”, pentru a induce în eroare, acuzând alte entități de utilizarea acestora.

Liderul Volodimir Zelenski a publicat un nou mesaj înregistrat în care explică faptul că pe teritoriul Ucrainei nu se produc arme biologice și chimice și că totul e o operațiune de propagandă, care pregătește un atac veritabil din partea Rusiei, care deja a mai folosit astfel de armament și în alte zone pe care le-a controlat prin forță.

Propagandiștii Rusiei și-au intensificat activitățile în mod substanțial. Și încearcă foarte mult. Probabil încearcă să-și acopere crimele armatei lor în Ucraina, împotriva Mariupolului, Donbasului, Kharkivului, împotriva altor zeci de orașe. Să le acopere cu noi acuzații. Ne acuză pe noi că am dezvolta arme biologice, că am pregăti un atac chimic. Asta ne îngrijorează foarte serios, pentru că am fost convinși în mod repetat de faptul că dacă vrei să știi planurile Rusiei, uită-te la acuzațiile pe care le face. Răspândind astfel de acuzații în media rusă arată că ei sunt cei care ar fi capabili de asta. Armata rusă și, în special, serviciile, arată că asta vor… Deja au făcut astfel de lucruri în alte state. La fel! Chiar ei au anunțat, ei au pus în aplicare și tot ei s-au plâns. Și o vor face din nou. Din nou și din nou, pentru că nu sunt opriți. Au rupt Moldova de Transnistria, au rupt Georgia de Abkhazia, au rupt Ucraina de Donbas și Crimeea. Dar ne acuză pe noi! Cei care suntem victime, cei care sunt acum forțați să se apere, să se lupte pentru dreptul de a trăi. Ei au venit cu tancuri și rachete să ia ceva ce nu le aparține. „, a spus președintele Ucrainei.

Acesta a explicat faptul că în Ucraina nu se produc arme de distrugere în masă, însă se așteaptă la o nouă operațiune de „de-chimicalizare” a Ucrainei, în același ton cu cea de „de-nazificare”, în sensul în care există posibilitatea ca rușii să atace spitale și biserici, folosind arme chimice, dând apoi vina chiar pe victime, așa cum a mai procedat și până acum.

Suntem acuzați că atacăm o presupusă Rusie pașnică. Și acum ce? Ce sunt aceste acuzații că am pregăti un atac chimic? Au început operațiunea de „de-chimicalizare” a Ucrainei? Folosind amoniu? Fosfor? Ce ați mai pregătit pentru noi? Unde o să loviți cu arme chimice? În maternitatea din Mariupol? În biserica din Kharkiv? În spitalul de copii din Okhmatd? Ori în laboratoarele științifice care ne-au rămas din timpurile sovietice, care fac cercetări științifice obișnuite, nu militare. Suntem oameni normali. Sunt președintele unei țări normale, a unei națiuni normale. Sunt tatăl a doi copii. Și pe pământul acesta nu ș-au produs și nu se produc arme chimice sau arme de distrugere în masă. Toată lumea știe asta. Voi știți asta. Și dacă veți face asta împotriva SUA, veți primi cel mai sever dintre răspunsuri.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

  1. Minciunile si manipularea au fost din totdeauna mijloacele preferate de rusi de prostire in masa! Intr-o zi sper sa fie judecati pentru tot raul facut si sa plateasca!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare