duminică, mai 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticCătălin Drulă: "Lăsați controalele, adoptați în procedură de urgență reducerea TVA-ului la...

Cătălin Drulă: „Lăsați controalele, adoptați în procedură de urgență reducerea TVA-ului la carburanți!”

Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, intervine în criza prețurilor la carburanți și cere premierului Nicolae Ciucă să adopte în procedură de urgență reducerea TVA de la 19 la 5% pentru carburant. Acesta susține că faimoasele controale nu vor da rezultatele așteptate și că statul trebuie să se implice în mod direct pentru ca populația să nu mai aibă motive de a se panica.

Vorbim despre reducerea TVA de la 19 la 5% pentru carburant, măsură care constituie obiectul unui proiect propus de USR încă de acum câteva săptămâni pentru a scădea prețul final la pompă. În acest sens, Cătălin Drulă subliniază faptul că ezitările guvernării pe acest subiect nu au făcut decât să sporească neîncrederea oamenilor și să alimenteze panica, lucru văzut inclusiv miercuri seară, în contextul cozilor formate la stațiile de alimentare.

Răstitul militar la prețuri, asa cum face premierul, nu este o soluție. Nicolae Ciucă se răstește la prețuri, declanșând controale, dar nu așa funcționează o economie. Nu poți să te răstești sau să dai ordine și prețurile să se conformeze după tine. Panica și neîncrederea oamenilor apar din cauza unei guvernări care își dă cu stângul în dreptul, de trei luni de zile cel puțin pe tema crizei energiei și a carburanților. La fel ca la pretul la gaze și electricitate, la carburant am avut măsuri anunțate, care apoi nu s-au concretizat. Dacă vă aduceți aminte acum câteva săptămâni, guvernarea PSD-PNL vorbea despre scăderea accizelor ca o formă de a reduce prețul final al carburanților, după care după doua zile au constatat că nu se poate și, la loc comanda”, susține Cătălin Drulă.

Drulă subliniază faptul că, într-o perioadă de criză, trebuie adoptate soluții bune, indiferent dacă sunt propuse de un partid de opoziție. Actuala coaliție de guvernare, însă, preferă să ducă bătălii politice interne în loc să găsească soluții concrete și imediate pentru cetățeni, evidențiază Cătălin Drulă.

Astea sunt efectele unei guvernări incoerente, cu două partide care se ceartă între ele fie că e Virgil Popescu sau că e ministrul Câciu de la Finanțe, sunt oameni care demult trebuiau remaniați. Este o guvernare înghețață între doi parteneri care nu au încredere unul în altul și care nu sunt în stare să ia măsuri și soluții”, a adăugat Cătălin Drulă.

În acest context, Cătălin Drulă reamintește faptul de proiectul de lege care prevede reducerea TVA de la 19 la 5% pentru carburant, măsură aplicată și în alte state membre europene pentru a ușura din povara prețului la consumatorul final și susține că aceasta e o soluție care ar funcționa pentru perioadele acestea de vârf de preț. Proiectul este afișat pe site-ul Senatului, unde figurează ca înregistrat pentru dezbatere.

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare