Dan Cărbunaru: „Guvernul României respinge orice formă de cenzură, orice formă de îngrădire a liberei exprimări”

Dan Cărbunaru: „Guvernul României respinge orice formă de cenzură, orice formă de îngrădire a liberei exprimări”

În contextul apariției informației că, în contextul războiului din Ucraina, guvernanții, DSU și o parte a societății civile ar pregăti o platformă dedicată identificării surselor de propagandă și fake-news, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat că nu se pune problema unei cenzuri sau a vreunei tentative de îngrădire a liberei exprimări.

Guvernul susține libertatea de exprimare și dreptul la informare corectă a cetățenilor. Orice inițiativă care vine din zona societății civile și care are ca scop combaterea dezinformării în spațiul public reprezintă contribuții, proiecte care ajută accesul opiniei publice la informații reale în timp util. Dar Guvernul României respinge orice formă de cenzură, orice formă de îngrădire a liberei exprimări și susține orice inițiativă care contribuie și respectă nevoie de informare a publicului în condițiile legii, literei și spiritului Constituției” – a precizat Cărbunaru.

Reacția a fost, de fapt, un răspuns la o informație care a generat destul de multă agitație în rândul opiniei publice, potrivit căreia Guvernul României, împreună cu Departamentul pentru Situații de Urgență și o parte a societății civile ar pregăti o platformă informatică dedicată identificării fake-news-ului și propagandei ruse în contextul războiului din Ucraina.

Firește, au apărut îngrijorări cu privire la libertatea de exprimare pe platformele online. În replică, că Guvernul respinge acuzațiile și susține că, atâta vreme cât informarea publică se face în spiritul și litera legii fundamentale, n-ar trebui să existe temeri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.