vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticDan Cărbunaru: "Guvernul României respinge orice formă de cenzură, orice formă de...

Dan Cărbunaru: „Guvernul României respinge orice formă de cenzură, orice formă de îngrădire a liberei exprimări”

În contextul apariției informației că, în contextul războiului din Ucraina, guvernanții, DSU și o parte a societății civile ar pregăti o platformă dedicată identificării surselor de propagandă și fake-news, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat că nu se pune problema unei cenzuri sau a vreunei tentative de îngrădire a liberei exprimări.

Guvernul susține libertatea de exprimare și dreptul la informare corectă a cetățenilor. Orice inițiativă care vine din zona societății civile și care are ca scop combaterea dezinformării în spațiul public reprezintă contribuții, proiecte care ajută accesul opiniei publice la informații reale în timp util. Dar Guvernul României respinge orice formă de cenzură, orice formă de îngrădire a liberei exprimări și susține orice inițiativă care contribuie și respectă nevoie de informare a publicului în condițiile legii, literei și spiritului Constituției” – a precizat Cărbunaru.

Reacția a fost, de fapt, un răspuns la o informație care a generat destul de multă agitație în rândul opiniei publice, potrivit căreia Guvernul României, împreună cu Departamentul pentru Situații de Urgență și o parte a societății civile ar pregăti o platformă informatică dedicată identificării fake-news-ului și propagandei ruse în contextul războiului din Ucraina.

Firește, au apărut îngrijorări cu privire la libertatea de exprimare pe platformele online. În replică, că Guvernul respinge acuzațiile și susține că, atâta vreme cât informarea publică se face în spiritul și litera legii fundamentale, n-ar trebui să existe temeri.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare