Kamala Harris: „România a fost extraordinară prin generozitate și curaj”

Kamala Harris: „România a fost extraordinară prin generozitate și curaj”

Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, a ajuns vineri în România și, în cadrul unei conferințe de presă, aceasta a dorit să se adreseze direct poporului român, mulțumindu-i pentru generozitatea și curajul arătate în contextul crizei din Ucraina.

Vizita vicepreședintelui american, Kamala Harris, a fost un prilej pentru societatea civilă din România să înțeleagă perspectiva SUA asupra situației României în contextul conflictului în desfășurare de la granițele României. Aceasta susține că nimeni nu poate anticipa comportamentul viitor al lui Vladimir Putin, reiterând faptul că dacă acesta ar ataca un stat NATO, toate celelalte i-ar sări în ajutor.

SUA și-a luat angajamentul de apărarea a României. Avem de-a face cu o situație dinamică și evaluăm în permanență situația prezentă. În ceea ce privește comportamentul lui Putin nu pot specula, dar suntem foarte fermi și ca membri NATO un atac asupra unei țări este un atac asupra tuturor.„, a spus vicepreședintele SUA, răspunzând la întrebarea legată de posibilitatea unei suplimentări a trupelor militare în România.

Aceasta a mulțumit direct poporului român pentru atitudinea pe care a arătat-o în timpul acestei crize umanitare și pentru felul în care a primit pe teritoriul său refugiații care au fost nevoiți să-și părăsească țara din cauza bombardamentelor.

Aș vrea să mă adresez direct poporului român, să mulțumesc poporului român din partea SUA că, sub conducerea președintelui Iohannis, România a fost absolut extraordinară prin generozitatea și curajul pe care le-a arătat în acest moment lumii întregi. Bineînțeles că am văzut cum ați primit refugiații și cunoaștem greutățile pe care le întâmpinați geografic. Și ați dovedit atât de mult curaj! Am discutat astăzi cu președintele într-o discuție foarte productivă, astfel încât să reîntârim parteneriatul nostru. Am spus de multe ori și inclusiv astăzi, mulțumim pentru rolul de ledership al președintelui și angajamentul SUA față de articolul 5 al NATO este absolut ferm. Noi luăm foarte în serios acest lucru și suntem gata să acționăm. Suntem fermi în angajamentul nostru. Vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO. Sunt aici în România ca să întăresc acest angajament.” , a mai menționat Kamala Harris în discursul său.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.