vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticDrulă cere demisia ministrului Justiției: "Predoiu reînființează SIIJ, pentru a distruge independența...

Drulă cere demisia ministrului Justiției: „Predoiu reînființează SIIJ, pentru a distruge independența Justiției”

Cătălin Drulă, în calitate de lider al USR, a cerut demisia ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, pe care îl acuză că ar reînființa Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, punând astfel sub semnul întrebării independența acesteia.

Într-un comunicat de presă transmis de USR, Cătălin Drulă susține că forma anterioară a faimoasei SIIJ este mult mai bună decât cea de acum.

Predoiu a reînființat SIIJ într-o formă pe steroizi, era mai bună forma de dinainte. Au reînființat SIIJ pentru ca presiunea pe judecători și intimidarea acestora să fie depline”, a afirmat Cătălin Drulă, președintele interimar al USR.

Drulă a mai precizat că reînființarea SIIJ este o formă de presiune pe judecători, existând nenumărate îngrijorări la nivel european în privința acestui proiect și indicii în privința unui viitor raport critic al Comisiei de la Veneția.

Nu vom înceta să ne luptăm în continuare pentru o justiție independentă, chiar dacă asta îi deranjează pe politicieni. Într-un fel, Iohannis a fost mai abil și mai toxic decât Dragnea, care a dat lovitura pe față sistemului de justiție. Iohannis a făcut-o mai pe ascuns, dar cu rezultate mai eficiente din păcate pentru această țară pentru a pune căpăstru justiției”, a concluzionat Cătălin Drulă.

Trebuie menționat și faptul că USR a depus moțiune simplă împotriva lui Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, acuzându-l că distruge independența acesteia. Predoiu va da explicații luni în Parlament în privința proiectului de reînființare a Secției Speciale.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare