Drulă cere demisia ministrului Justiției: „Predoiu reînființează SIIJ, pentru a distruge independența Justiției”

Drulă cere demisia ministrului Justiției: „Predoiu reînființează SIIJ, pentru a distruge independența Justiției”

Cătălin Drulă, în calitate de lider al USR, a cerut demisia ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, pe care îl acuză că ar reînființa Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, punând astfel sub semnul întrebării independența acesteia.

Într-un comunicat de presă transmis de USR, Cătălin Drulă susține că forma anterioară a faimoasei SIIJ este mult mai bună decât cea de acum.

Predoiu a reînființat SIIJ într-o formă pe steroizi, era mai bună forma de dinainte. Au reînființat SIIJ pentru ca presiunea pe judecători și intimidarea acestora să fie depline”, a afirmat Cătălin Drulă, președintele interimar al USR.

Drulă a mai precizat că reînființarea SIIJ este o formă de presiune pe judecători, existând nenumărate îngrijorări la nivel european în privința acestui proiect și indicii în privința unui viitor raport critic al Comisiei de la Veneția.

Nu vom înceta să ne luptăm în continuare pentru o justiție independentă, chiar dacă asta îi deranjează pe politicieni. Într-un fel, Iohannis a fost mai abil și mai toxic decât Dragnea, care a dat lovitura pe față sistemului de justiție. Iohannis a făcut-o mai pe ascuns, dar cu rezultate mai eficiente din păcate pentru această țară pentru a pune căpăstru justiției”, a concluzionat Cătălin Drulă.

Trebuie menționat și faptul că USR a depus moțiune simplă împotriva lui Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, acuzându-l că distruge independența acesteia. Predoiu va da explicații luni în Parlament în privința proiectului de reînființare a Secției Speciale.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.