sâmbătă, mai 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticPremierul Ungariei, Viktor Orban, vorbește despre "propuneri periculoase" pe masa NATO

Premierul Ungariei, Viktor Orban, vorbește despre „propuneri periculoase” pe masa NATO

Premierul Ungariei, Viktor Orban, continuă să se manifeste ca un susținător al intereselor Rusiei și susține că propunerea de a impune o zonă de interdicție aeriană deasupra Ucrainei este o „propunere periculoasă”, de vreme ce misiunea NATO nu e aceea de a se implica militar într-o zonă din afara sa.

Totul a fost spus la finalul unei discuții pe care premierul Ungariei a avut-o cu preşedintele Consiliului Uniunii Europene, Charles Michel, pe tema implicării NATO în oprirea masacrului din Ucraina. Orban, un autocrat care împărtășește multe dintre tendințele dictatoriale ale liderului de la Kremlin, susține că țara lui se va opune ferm oricărei implicări a NATO în conflictul militar declanșat de Rusia în Ucraina.

NATO este o alianţă de apărare. Suntem capabili să ne protejăm reciproc – de fapt, este datoria noastră să o facem – , dar nu este misiunea NATO să se implice într-o operaţiune militară în afara teritoriului său. Poziţia Ungariei este clară: nu vrem să trimitem soldaţi sau arme dincolo de teritoriul NATO„, a declarat Orban, citat de MTI.

Mai mult, cu privire la impunerea unei zone de interdicție aeriană deasupra Ucrainei, lucru cerut aproape la unison de liderii ucraineni și de populația care trăiește acum în teroare, Orban crede că aceasta e o propunere periculoasă, pe care Ungaria nu o va susține.

Pe masa NATO se află propuneri periculoase. Săptămâna trecută nu a fost deloc uşoară, dar săptămâna aceasta va fi şi mai dificilă.”

Sursă foto: Viktor Orban, Facebook

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img
spot_img

Articole Populare