miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneZelenski: "Imaginați-vă, le-a fost frică la Moscova de interviul pe care l-am...

Zelenski: „Imaginați-vă, le-a fost frică la Moscova de interviul pe care l-am acordat unor jurnaliști ruși!”

Două publicații din Rusia au fost avertizate de autoritatea rusă de reglementare a presei de stat că vor apărea consecințe dacă acestea vor publica interviul pe care l-au luat președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski. Despre situația aceasta a vorbit chiar Zelenski în cadrul unei noi înregistrări publicate pe rețelele de socializare.

Publicația Meduza și ziarul Kommersant au luat decizia de a-i adresa câteva întrebări președintelui ucrainean, însă, la scurt timp după acest moment, au primit avertisment legat de faptul că interviul nu trebuie publicat, ba mai mult, se discută chiar despre o investigație pentru a identifica cui revine responsabilitatea acestui demers și care va fi răspunsul la actul de nesupunere al celor două publicații.

Volodimir Zelenski a povestit episodul într-o nouă înregistrare publicată pe rețelele de socializare.

Astăzi este ziua în care vedem din nou cât de departe suntem de Federația Rusă. Imaginați-vă, le-a fost frică la Moscova de interviul pe care l-am acordat unor jurnaliști ruși! Celor care își pot permite să spună adevărul. Când jurnaliștii s-au pregătit să publice interviul, și am vorbit cu ei în această după amiază (n.r.- 27 martie), agenția de cenzură a Rusiei a venit cu o amenințare. Iată ce au scris: ei cer ca acea conversație să nu fie publicată. Ar fi ridicol, dacă n-ar fi totul atât de tragic!„, a spus președintele Ucrainei.

Zelenski tratează oarecum amuzat atitudinea imperialistă a Rusiei, care se teme de niște interviuri cu președintele unei țări invadate și spune că reacția puternică la demersul celor două publicații arată o creștere a gradului de nervozitate în rândul oficialilor ruși.

Au distrus libertatea de exprimare în țara lor, acum încearcă să o distrugă în statele vecine. Se portretizează pe ei înșiși ca jucători globali, iar lor le e frică de o scurtă conversație cu câțiva jurnaliști! Deci, dacă e o astfel de reacție, atunci noi facem totul așa cum trebuie, iar ei sunt tot mai nervoși. Se pare că au observat că tot mai mulți cetățeni ruși au mai multe întrebări în legătură cu treburile țării lor. „, a mai punctat Zelenski.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare