miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticAvertismentul lui Drulă: "Anul acesta vine dezmățul". Sute de angajări bugetate la...

Avertismentul lui Drulă: „Anul acesta vine dezmățul”. Sute de angajări bugetate la METROREX și CFR

Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, avertizează cu privire la gradul ridicat al cheltuielilor bugetare în cadrul unor companii de stat neperformante. Printre ele se numără METROREX și CFR, unde s-au alocat bani publici pentru sute de noi angajări.

Potrivit lui Drulă, într-o ședință a guvernului PSD-PNL, Sorin Grindeanu a adoptat bugete pe 2022 la companiile din subordine. Se pare că CFR Călători bugetează o pierdere de 650 de milioane lei, față de 265 milioane anul trecut. În ciuda acestui fapt, numărul de angajați ai companiei de stat crește cu 500.

CFR are un deficit de lichiditate de 200 de milioane CU TOT cu ajutorul de stat recent de 210 de milioane (obținut pe munca și discuția la Comisie făcută de noi anul trecut). Deci ori intră în incapacitate de plată, ori ne va costa încă 200 de milioane de la bugetul de stat față de ce e prevăzut acum.”, a scris Drulă.

O situație similară poate fi identificată și la METROREX, unde numărul de angajați ar crește cu 849, după ce în 2021 a existat o scădere cu 800 a numărului de angajați în plată. Ar fi vorba despre pierderi bugetate de 420 de milioane de lei, aproape dublu față de 2021 și despre un deficit de lichiditate de 200 de milioane de lei.

Peste tot angajări, creșteri de cheltuieli, sinecuri, posturi și instituții create pentru clientela de partid. Aceasta este politica PSD-PNL și a guvernului Ciucă-Iohannis-Ciolacu. O politică fiscală de sărăcire a României și alimentare a inflației.„, cataloghează fostul ministru al Transporturilor aceste noi decizii.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare