Buletine de vot din Ungaria, parțial arse, au fost descoperite în apropiere de Târgu Mureș

Buletine de vot din Ungaria, parțial arse, au fost descoperite în apropiere de Târgu Mureș

Livezeni, o localitate aflată la doar câțiva kilometri de Târgu Mureș, a devenit scena unei descoperiri cel puțin stranii. Mai multe buletine de vot, ce urmau să fie folosite în alegerile ce vor avea loc în Ungaria pe data de 3 aprilie, au fost găsite pe un teren, unde se aflau deșeuri de construcții.

După cum știm, la alegerile din Ungaria vor participa, prin corespondență, și cetățenii maghiari care locuiesc în zona Ardealului. Descoperirea aparține unui locuitor al localității Livezeni, care a și alertat un jurnalist. Ulterior, sesizarea a ajuns în presă și la poliție.

INVESTIGATORIA a contactat Inspectoratul Județean de Poliție Mureș, pentru a afla mai multe detalii despre descoperirea făcută miercuri de respectivul localnic. Purtătorul de cuvânt al instituției, Alexandra Petrovici, ne-a spus că în acest moment încă se efectuează cercetări în cauză, iar buletinele de vot aruncate în câmp au fost ridicate de polițiști.Este încă neclar felul în care buletinele de vot au ajuns acolo.

Alegerile din Ungaria încep să agite destul de mult spiritele în România, după ce Compania Națională Poșta Română s-a declarat victima unui război politic, ca urmare a distribuirii de flyere și difuzării de spot-uri publicitare în limba maghiară, în care populația din Transilvania e avertizată să nu-și lase votul pe mâna serviciilor poștale, deși vorbim, în definitiv, despre un vot prin corespondență.

Mai mult, publicația Átlátszó Erdély care a adus în atenția publicului mai multe informații legate de abuzuri în organizarea alegerilor din Ungaria la nivelul populației de etnie maghiară din Transilvania a anunțat joi dimineața că site-ul le-a picat. Motivul ar putea fi, cel mai probabil, o supraîncărcare a serverului, iar jurnaliștii anunță că lucrează la remedierea situației. Între timp, cer oamenilor să continue să le ofere informații legate de abuzuri în organizarea alegerilor care vor avea loc pe 3 aprilie.

Am lansat o supraveghere electorală, așa că documentăm abuzurile legate de votul prin corespondență la alegerile parlamentare din Ungaria. Materialul nostru este actualizat constant.„, susține publicația de limbă maghiară.

Sursă foto: Átlátszó Erdély

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.