sâmbătă, martie 25, 2023

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

spot_img
AcasăInstantaneu PoliticCiucă ezită să ia o măsură-cheie anti-Kremlin. USR: "Îi venim în ajutor...

Ciucă ezită să ia o măsură-cheie anti-Kremlin. USR: „Îi venim în ajutor și îi prezentăm o analiză”

Premierul Nicolae Ciucă s-a arătat ezitant în a lua o măsură economică mai mult decât necesară pentru a sancționa Rusia pe fondul atrocităților pe care le-a comis și le comite în Ucraina, atrage atenția USR.

Concret, după ce Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, a cerut Guvernului sistarea oricărei forme de comerț cu Rusia, premierul Nicolae Ciucă a răspuns „vom analiza și vom lua o decizie”.

Astăzi, USR transmite că vine „în ajutorul” premierului și îi prezintă analiza vaselor rusești care au intrat și ieșit în ultima lună în/din Portul Constanța, astfel încât Executivul să poată lua fără întârziere decizia sistării schimburilor comerciale cu Rusia.

În intervalul 6 martie – 4 aprilie 2022, au fost 43 de intrări și ieșiri în/din Portul Constanța ale unor nave aparținând Federației Ruse. Detalii despre intrări/ieșiri pot fi găsite în următorul document:

În acest context, USR declară că „vine în sprijinul premierului Nicolae Ciucă, după ce acesta a lăsat a se înțelege că nu știe exact ce se întâmplă în Portul Constanța și că va fi făcută o analiză înainte de a lua o eventuală decizie de stopare a comerțului cu Federația Rusă”.

Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, a reluat luni, după ședința Biroului Național al USR, solicitarea de sistare a comerțului cu Rusia.

„Am decis să cerem Guvernului sistarea oricărei forme de comerț cu Rusia. Asta înseamnă și gaz, și petrol. Și România, și Uniunea Europeană trebuie să facă același lucru: să înceteze să finanțeze campania de război a acestui dictator nebun care ucide copii nevinovați. Vasele aflate sub pavilion rusesc continuă să intre în Portul Constanța, am dat exemple clare de vase care intră sub pavilion rusesc, își descarcă marfa, banii circulă și Rusia e finanțată. Guvernul român trebuie, de urgență, să sisteze comerțul cu Rusia și să aibă curaj să meargă după banii rusești. Banii rusești sunt legați de multe firme, de multe interese politice, legate de mediul politic din România și nu există un apetit pentru a-i urmări până la capăt”, a declarat Cătălin Drulă.

O solicitare similară a fost formulată de președintele interimar al USR și pe data de 21 martie. Cătălin Drulă a dat atunci exemplul unor nave sub pavilion rusesc care soseau în Portul Constanța sub privirile nepăsătoare ale statului român, în timp ce tot mai multe state europene și SUA anunțau sancțiuni după sancțiuni.

„Trebuie mers pe firul banilor şi loviţi oligarhii şi ticăloşii ăştia care susţin războiul din Ucraina”, declara atunci Cătălin Drulă.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare