duminică, iunie 16, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticBaronul PSD de Neamț Ionel Arsene, condamnat la ani grei de pușcărie....

Baronul PSD de Neamț Ionel Arsene, condamnat la ani grei de pușcărie. Denunțul la DNA, formulat de „Pinalti”

După mai multe tergiversări, ce au constat inclusiv într-o strămutare a cazului de la Piatra Neamț la Bacău, procesul care-l vizează pe Ionel Arsene, președinte al Consiliului Județean Neamț, a ajuns la o finalitate, baronul PSD fiind astăzi condamnat în primă instanță la 8 ani și 4 luni de închisoare cu executare. 

Conform Mesagerul de Neamț, Tribunalul Bacău a pronunțat astăzi sentința în procesul de corupție în care Ionel Arsene a fost judecat pentru trafic de influență, acesta fiind acuzat de procurorii DNA că ar fi primit 100.000 de euro mită pentru a-și folosi pretinsa influență asupra conducerii Agenției Naționale de Integritate. Pedeapsa este de 8 ani și 4 luni închisoare cu executare și, în plus, i se interzic baronului PSD toate drepturile referitoare la ocuparea, exercitarea și dreptul de a fi ales în funcții publice. Instanța a mai decis confiscarea a 80.000 euro și 150.000 lei, respectiv menținerea sechestrului asigurător pe mai multe bunuri. Cheltuielile judiciare în sarcina celui condamnat se ridică la nu mai puțin de 30.000 de lei.

Sentința de astăzi nu este definitivă, baronul PSD având posibilitatea de a o ataca în termen de 10 zile.

Redăm acuzațiile formulate în 2018 de procurorii DNA: „În cursul anului 2013, inculpatul Arsene Ionel, în calitate de deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic, a primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală. Banii remiși de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului București urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari”.

Potrivit publicației Adevărul, șeful Consiliului Județean Neamț a fost denunțat de fostul edil al orașului Piatra Neamț, Gheorghe Ştefan, zis și „Pinalti”. Acesta a susținut că i-ar fi dat lui Arsene, în 2013, suma de 100.000 de euro, pentru a interveni la conducerea Agenției Naționale de Integritate în tentativa de a-l „anihila” pe președintele de la acea vreme al Consiliului Județean Neamț, Culiță Tărâță. Scopul lui „Pinalti” era ca Tărâță să fie declarat în stare de incompatibilitate. Întrucât tentativa de „compromitere” a șefului CJ nu a reușit, „Pinalti” a cerut restituirea sumei, dar ar fi primit înapoi doar 20.000 de euro, motiv pentru care a făcut presiuni pentru recuperarea restului, dar demersurile nu au avut efectul scontat, iar pe cale de consecință a formulat un denunț la DNA.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare