Anonymous publică aproape un MILION de e-mailuri din mass-media de stat a Rusiei și din industria petrolului

Anonymous publică aproape un MILION de e-mailuri din mass-media de stat a Rusiei și din industria petrolului

În paralel cu războiul militar se desfășoară un război cibernetic, ale cărui proporții devin de-a dreptul uriașe. Gruparea de hackeri Anonymous reușește să „scurgă” aproape săptămânal date personale și corespondențe din bazele de date ale instituțiilor din Rusia. Acum, gruparea anunță publicarea a aproape un milion de e-mailuri din media de stat a Rusiei, dar și din industria petrolului sau exploatării lemnului.

400.000 de mail-uri din industria petrolului, gazului și exploatării lemnului au fost publicate de hackerii de la Anonymous, în cadrul războiului cibernetic pe care membrii grupării l-au declanșat împotriva Rusiei încă din primele zile ale agresiunii la adresa Ucrainei. Anunțul a fost făcut de grupare pe Twitter, unde se anunță și faptul că peste 300.000 de mailuri ale companiei PETROFORT (una dintre cele mai mari din Sankt Petersburg) au fost publicate pe platforma #DDoSecrets. Același lucru i s-a întâmplat și companiei AEROGAS, specializată în industria petrolului și gazului. De la aceasta, gruparea a reușit să „scurgă” peste 100.000 de mailuri.

Gruparea de hackeri Anonymous a anunțat că s-a organizat pentru a lovi Federația Rusă cu atacuri cibernetice concertate, obținând câteva victorii răsunătoare. Mai multe site-uri ale guvernului rus au fost atacate, iar informații confidențiale au fost publicate și puse la dispoziția lumii întregi.

Anunțul grupării a fost făcut pe 24 februarie, când aceștia au anunțat că atacul e oficial și că Anonymous ia foarte în serios amenințarea pe care guvernul rus o reprezintă pentru întreaga planetă. Hackerii spun că sunt conștienți că atacurile lor vor afecta și sectorul privat, însă cumva sugerează că acțiunea e inevitabilă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.