vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneAnonymous publică aproape un MILION de e-mailuri din mass-media de stat a...

Anonymous publică aproape un MILION de e-mailuri din mass-media de stat a Rusiei și din industria petrolului

În paralel cu războiul militar se desfășoară un război cibernetic, ale cărui proporții devin de-a dreptul uriașe. Gruparea de hackeri Anonymous reușește să „scurgă” aproape săptămânal date personale și corespondențe din bazele de date ale instituțiilor din Rusia. Acum, gruparea anunță publicarea a aproape un milion de e-mailuri din media de stat a Rusiei, dar și din industria petrolului sau exploatării lemnului.

400.000 de mail-uri din industria petrolului, gazului și exploatării lemnului au fost publicate de hackerii de la Anonymous, în cadrul războiului cibernetic pe care membrii grupării l-au declanșat împotriva Rusiei încă din primele zile ale agresiunii la adresa Ucrainei. Anunțul a fost făcut de grupare pe Twitter, unde se anunță și faptul că peste 300.000 de mailuri ale companiei PETROFORT (una dintre cele mai mari din Sankt Petersburg) au fost publicate pe platforma #DDoSecrets. Același lucru i s-a întâmplat și companiei AEROGAS, specializată în industria petrolului și gazului. De la aceasta, gruparea a reușit să „scurgă” peste 100.000 de mailuri.

Gruparea de hackeri Anonymous a anunțat că s-a organizat pentru a lovi Federația Rusă cu atacuri cibernetice concertate, obținând câteva victorii răsunătoare. Mai multe site-uri ale guvernului rus au fost atacate, iar informații confidențiale au fost publicate și puse la dispoziția lumii întregi.

Anunțul grupării a fost făcut pe 24 februarie, când aceștia au anunțat că atacul e oficial și că Anonymous ia foarte în serios amenințarea pe care guvernul rus o reprezintă pentru întreaga planetă. Hackerii spun că sunt conștienți că atacurile lor vor afecta și sectorul privat, însă cumva sugerează că acțiunea e inevitabilă.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare