joi, aprilie 18, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticVești bune de la Bruxelles: embargo total asupra importurilor de petrol, cărbune,...

Vești bune de la Bruxelles: embargo total asupra importurilor de petrol, cărbune, combustibil nuclear și gaze din Rusia

Parlamentul European a decis, cu majoritate de voturi, că sancțiunile îndreptate asupra Rusiei trebuie să fie tot mai dure. Astfel, la Bruxelles s-a luat hotărârea de instituire a unui embargo total și imediat asupra importurilor de petrol, cărbune, combustibil nuclear și gaze din Rusia.

Anunțul a fost făcut de europarlamentarul Vlad Gheorghe, din partea Grupului Renew Europe, cel care a și înființat grupul Uniți pentru Ucraina, unde, de la începutul războiului, mii de oameni și-au găsit alinare și sprijin. Gândit ca o punte de legătură între români și ucraineni, grupul menționat reușește încă să găsească soluții pentru problema refugiaților: ucrainenii găsesc cazare, transport, primesc donații, oferte de joburi și tot ce au nevoie se rezolvă aproape instantaneu.

Dincolo de solidaritatea din țara noastră, europarlamentarii români se implică în demersul de a sancționa Rusia pentru măcelul pe care l-a făcut în Ucraina, mai ales la adresa civililor în ultimele zile. De altfel, imaginile de la Bucha și Mariupol au cutremurat lumea întreagă, determinând nevoia de a se lua măsuri mai dure la adresa unui stat agresor, care nu are nicio rezervă în a măcelări oameni neînarmați, femei, bătrâni și copii.

Pe 1 aprilie 1941 mii de români erau masacrați de trupele sovietice la Fântâna Albă. NKVD-ul lui Stalin a deschis focul asupra familiilor de români care în ziua de Paște voiau să treacă granița spre patria mamă. De peste o lună, trupele lui Putin, care se vrea urmașul lui Stalin țin sub foc continuu copii, femei, vârstnici. Orașe și sate întregi din Ucraina sunt bombardate fără milă – la Mariupol, la Irpin civilii sunt masacrați în maternități, teatre, în școli, în casele lor, pe străzile pe care își caută scăparea. Nu există neutralitate în fața Răului. Tăcerea este complicitate cu agresorul.„, a scris Vlad Gheorghe pe contul său de Facebook.

Europarlamentarul anunță că la Bruxelles s-a luat cu o majoritate covârșitoare decizia de a impune un embargo asupra importurilor de combustibili din Rusia. Mai mult, Rusia a fost suspendată din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare