Parchetul European începe investigațiile în România cu o fraudă de peste 3 milioane de euro din bani europeni

Parchetul European începe investigațiile în România cu o fraudă de peste 3 milioane de euro din bani europeni

Parchetul European, condus de la Laura Codruța Kovesi, începe investigațiile în România, urmărind o fraudă de peste 3 milioane de euro, prin utilizarea de acte și documente false. În speță sunt analizate legături ale celor implicați în comiterea fraudei cu persoane din Cipru, Spania și Portugalia. Mai multe percheziții au fost făcute în București, Ilfov și Giurgiu și șase persoane au fost duse la audieri.

Dimineața de 28 aprilie a venit cu vești proaspete de la Parchetul European. Zece locații din București, Ilfov și Giurgiu au fost percheziționate la solicitarea EPPO. Perchezițiile fac parte dintr-o investigație în desfășurare privind presupuse fraude din fonduri europene, a căror valoare se ridică la peste 3 milioane EUR, cu legături cu Cipru, Portugalia și Spania.

Potrivit unui comunicat al Parchetului European, se bănuiește, în speță, că beneficiarul unui proiect finanțat din fonduri europene ar fi obținut în mod ilegal fondurile în valoare de 3 073 646,35 € (14 440 459,60 RON, fonduri nerambursabile) în perioada septembrie 2018 – ianuarie 2020, ca urmare a utilizării de documente și declarații false și inexacte.

În urma încheierii perchezițiilor, șase persoane vor fi conduse la Oficiul EPPO București pentru a fi informate cu privire la acuzații și pentru a fi audiate de procurori. În plus, Parchetul European încearcă în aceste zile să identifice banii și bunurile care urmează să fie înghețate până la valoarea daunelor.

Perchezițiile au fost efectuate cu sprijinul polițiștilor din structura de sprijin a procurorilor delegați europeni din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului București și ofițerii din Jandarmeria Română ( Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei Romane).

Procurorul delegat european din România a beneficiat de sprijinul procurorilor delegați europeni din Spania, Portugalia și Cipru, care au efectuat măsuri de investigație în jurisdicțiile lor în cadrul mecanismului de cooperare prevăzut de Regulamentul EPPO.

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.