vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneAnonymous România publică tehnica de comunicare pentru misiunea Luna-27 a Agenției Spațiale...

Anonymous România publică tehnica de comunicare pentru misiunea Luna-27 a Agenției Spațiale Ruse

În contextul războiului cibernetic care se desfășoară în aceste zile, gruparea de hackeri Anonymous România publică un document al Agenției Spațiale Ruse privind tehnica de comunicare pentru misiunea Luna-27. Lovitura vine la numai o zi după ce aceeași grupare de hackeri a compromis site-ul Comitetului Vamal de Stat al Federației Ruse.

Noi atacuri cibernetice din România vizează Federația Rusă, gruparea de hackeri Anonymous luând foarte în serios problema războiului din Ucraina, încercând să sprijine, în felul lor, lupta poporului ucrainean.

În același timp, gruparea rusă de hackeri Killnet amenință Guvernul României și cere ca tânărul suspectat că ar fi ajutat-o în atacurile cibernetice din România să fie lăsat în pace, susținând că, în caz contrar, vor „distruge România, Marea Britanie și Moldova”. Conținutul acestei amenințări poate fi citit integral pe Telegram.

Revenind la hackerii români, aceștia punctează noi atacuri asupra unor site-uri și entități din Rusia. În cursul zilei de miercuri, ei au compromis site-ul Comitetului Vamal de Stat al Federației Ruse, iar joi au anunțat că au accesat și baza de date a Agenției Spațiale Ruse. În acest sens, ei au atașat un document de 13 pagini în care este prezentată tehnica de comunicare pentru misiunea Luna-27 care este programată pentru anul 2025.

Într-o discuție pe care reprezentanți ai grupării au avut-o cu jurnaliștii Digi 24, Anonymous susține că atacurile din ultima perioadă sunt motivate de o empatie reală cu victimele războiului din Ucraina și cu suferința acelor oameni.

Oamenii ne motivează, nu putem sta indiferenți la suferința lor și nu ținem cont de naționalitate, religie sau culoarea pielii. Tehnologia avansează și se trece tot mai mult pe digitalizarea informațiilor, iar noi ne bucurăm, pentru că orice sistem conectat la internet este și vulnerabil. Astea sunt motivațiile noastre.„, au declarat cei de la Anonymous pentru Digi24.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare