Anonymous România publică tehnica de comunicare pentru misiunea Luna-27 a Agenției Spațiale Ruse

Anonymous România publică tehnica de comunicare pentru misiunea Luna-27 a Agenției Spațiale Ruse

În contextul războiului cibernetic care se desfășoară în aceste zile, gruparea de hackeri Anonymous România publică un document al Agenției Spațiale Ruse privind tehnica de comunicare pentru misiunea Luna-27. Lovitura vine la numai o zi după ce aceeași grupare de hackeri a compromis site-ul Comitetului Vamal de Stat al Federației Ruse.

Noi atacuri cibernetice din România vizează Federația Rusă, gruparea de hackeri Anonymous luând foarte în serios problema războiului din Ucraina, încercând să sprijine, în felul lor, lupta poporului ucrainean.

În același timp, gruparea rusă de hackeri Killnet amenință Guvernul României și cere ca tânărul suspectat că ar fi ajutat-o în atacurile cibernetice din România să fie lăsat în pace, susținând că, în caz contrar, vor „distruge România, Marea Britanie și Moldova”. Conținutul acestei amenințări poate fi citit integral pe Telegram.

Revenind la hackerii români, aceștia punctează noi atacuri asupra unor site-uri și entități din Rusia. În cursul zilei de miercuri, ei au compromis site-ul Comitetului Vamal de Stat al Federației Ruse, iar joi au anunțat că au accesat și baza de date a Agenției Spațiale Ruse. În acest sens, ei au atașat un document de 13 pagini în care este prezentată tehnica de comunicare pentru misiunea Luna-27 care este programată pentru anul 2025.

Într-o discuție pe care reprezentanți ai grupării au avut-o cu jurnaliștii Digi 24, Anonymous susține că atacurile din ultima perioadă sunt motivate de o empatie reală cu victimele războiului din Ucraina și cu suferința acelor oameni.

Oamenii ne motivează, nu putem sta indiferenți la suferința lor și nu ținem cont de naționalitate, religie sau culoarea pielii. Tehnologia avansează și se trece tot mai mult pe digitalizarea informațiilor, iar noi ne bucurăm, pentru că orice sistem conectat la internet este și vulnerabil. Astea sunt motivațiile noastre.„, au declarat cei de la Anonymous pentru Digi24.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.