„Bravo băieți, ați învins viitorul generațiilor viitoare!” – Coaliția PNL-PSD continuă să respingă DNA-ul pădurilor

„Bravo băieți, ați învins viitorul generațiilor viitoare!” – Coaliția PNL-PSD continuă să respingă DNA-ul pădurilor

O propunere venită din partea USR de înființare a unui DNA al pădurilor este respinsă, în mod consecvent, de coaliția PNL-PSD. Proiectul de înființare al DNA-ului pădurilor este depus din luna martie a anului 2020 și el a mai constituit subiectul dezbaterilor publice, după ce guvernul PNL l-a atacat la Curtea Constituțională.

CCR a declarat proiectul neconstituțional, pe motiv că în cuprinsul său nu era formulată o sursă sigură de finanțare. La mijlocul lunii aprilie, proiectul a ajuns din nou în fața parlamentarilor români, dar deputații PNL și UDMR, alături de cei ai AUR și ai minorităților naționale, au dat un vot și pentru respingerea propunerii de înființare a DNA-ului pădurilor. Motivul era, teoretic, același: incertitudinea unei surse de finanțare.

Ulterior, cei de la USR au încercat să remedieze această deficiență și a solicitat guvernului fișa financiară pentru această direcție de investigare a infracțiunilor de mediu. Din nou, povestea s-a soldat cu o respingere fermă în Comisia de Constituționalitate din Camera Deputaților. Totul s-a întâmplat în cursul zilei de miercuri și respingerea repetată a proiectului generează reacții dure din partea mai multor voci din USR.

Deputatul Mihai Badea, care a participat la ședința Comisiei a și povestit cum s-a derulat totul.

CCR ne-a trântit inițiativa pentru un motiv de 2 lei și care nici măcar nu ținea de noi, respectiv că Parlamentul n-a cerut Guvernului fișa financiară. Dacă s-ar fi solicitat, explică CCR, totul ar fi fost în regulă, chiar și dacă Guvernul n-ar fi transmis-o. Deci pretexte, chichițe de procedură, nimic de substanță, totul ca să blocheze un demers îndreptat împotriva hoților care ne taie pădurile, a mafioților care ard deșeuri toxice și a băieților deștepți care ne distrug parcurile naturale cu microhidrocentralele lor.

Am propus să remediem pretinsa lipsă invocată de CCR, mai ales că plenul n-a fost de acord cu respingerea data trecută. Ne puteam adresa Guvernului pentru a obține fișa financiară respectivă, dar tot PNL s-a opus și de această dată, iar scorul a fost 4-4, insuficient pentru ca propunerea mea să treacă. De la PSD a fost prezent un singur deputat cam dezorientat, care a primit o atenționare verbală dinspre PNL să voteze împotrivă „că altfel vor fi probleme la Guvern”. Bravo băieți, ați învins viitorul generațiilor viitoare!„, a scris deputatul pe Facebook.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.